Για 325.000 ευρώ πουλήθηκε ανορθόγραφη επιστολή του Ναπολέοντα - iefimerida.gr

Για 325.000 ευρώ πουλήθηκε ανορθόγραφη επιστολή του Ναπολέοντα

Ναπολέοντας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς 325.000 ευρώ πωλήθηκε ανορθόγραφη επιστολή του Ναπολέοντα, η οποία γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα την εποχή που ήταν εξόριστος στην Αγία Ελένη και αγοράστηκε από το Μουσείο Γραμμάτων και Χειρογράφων του Παρισιού.

Η συγκεκριμένη επιστολή είναι ένα από τα τρία χειρόγραφα σημειώματα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στα αγγλικά που έχουν σωθεί μέχρι σήμερα. Φέρει ημερομηνία 9 Μαρτίου 1816 και απευθύνεται στον κόμη Εμανουέλ ντε λας Καζ, σύντροφό του στην εξορία και μέλλοντα συντάκτη των απομνημονευμάτων του έκπτωτου αυτοκράτορα.

Όπως αναφέρει ο κόμης στα «Απομνημονεύματα της Αγίας Ελένης», ο Ναπολέοντας του έγραφε στα αγγλικά επειδή, όπως ο ίδιος υποστήριζε, «ήθελε να εξασκηθεί στη γλώσσα των δεσμοφυλάκων του», για αυτό και η επιστολή περιέχει πολλά ορθογραφικά λάθη, καθώς ο Βοναπάρτης δεν γνώριζε ακόμα καλά τη γλώσσα.

Στην επιστολή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τη γράφει αργά το βράδυ γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί, κι ότι περιμένει νέα από την Ευρώπη με ένα πλοίο που θα δέσει στην Αγία Ελένη εντός των ημερών.

Σημειώνεται ότι η αξία της επιστολής είχε εκτιμηθεί μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ