Καν' το όπως η Όπρα: 7 επαγγελματικές συμβουλές βασισμένες στην πιο επιτυχημένη γυναίκα του κόσμου. - iefimerida.gr

Καν' το όπως η Όπρα: 7 επαγγελματικές συμβουλές βασισμένες στην πιο επιτυχημένη γυναίκα του κόσμου.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Όπρα έχει το άγγιγμα του Μίδα. Από την μικρή πόλη του Μισισίπι όπου ξεκίνησε ως το δικό της τηλεοπτικό show και εσχάτως το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο, η Όπρα έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή και έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους.

Παρακάτω θα βρείτε 7 προτάσεις , εμπνευσμένες από την Όπρα, που θα σας βοηθήσουν στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

1) Be Yourself

Όταν η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα πήγαν πρόσφατα στο show της, η Όπρα παραδέχτηκε ότι ένιωθε νευρικότητα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνει πόσο ειλικρινής είναι με το κοινό της. Οι άνθρωποι που δεν κρύβονται πίσω από προσωπεία και δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν, είναι πάντα πιο ελκυστικοί.

Συμβουλή: Ενώ το να φαίνεστε καθαροί και περιποιημένοι είναι πολύ θετικό, το να προβάλλετε μια υπερβολικά άψογη εικόνα θα σας κάνει να φαίνεστε απρόσιτοι. Η Όπρα έχει απήχηση γιατί φαίνεται πολύ προσιτή και προσγειωμένη.

2) Να έχετε υποστήριξη

Η Gayle King είναι η καλύτερη φίλη της Όπρα και το δεξί της χέρι. Χρειάζεστε φίλους που θα σας στηρίξουν και θα είναι δίπλα σας στις δύσκολες στιγμές της σταδιοδρομίας σας.

Συμβουλή: Φροντίστε να έχετε γύρω σας φίλους και συγγενείς –άτομα με θετική επιρροή στη ζωή σας – που θα είναι εκεί και στα δύσκολα. Όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σας, βρείτε χρόνο για τους φίλους σας και διαφυλάξτε τις σχέσεις σας.

3) Think Big

Αν και βρίσκεται στην κορυφή, η Όπρα θα ρισκάρει και θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της. Από παρουσιάστρια σε talk show, θα ξεκινήσει το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο, το OWN. Η Όπρα έγραψε σχετικά μ’ αυτό στο περιοδικό της, το Ο Magazine «Φοβήθηκα ότι δεν θα μπορέσω να επαναλάβω την επιτυχία μου. Αλλά η ζωή του Michael Jackson μου δίδαξε ότι η επιτυχία είναι κάτι που δεν μπορείς – ούτε και πρέπει –να επαναλάβεις. Κάθε καινούργια προσπάθεια έχει το αποτέλεσμα του ποσοστού της ενέργειας που βάζεις σ’ αυτή και έχει τη δική της ταυτότητα.

Παρά τους φόβους της, η Όπρα θεώρησε ότι προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να θέτει καινούργιες προκλήσεις στον εαυτό της, έπρεπε να κάνει κάτι καινούργιο και έφτιαξε το OWN.

Συμβουλή: Μην αφήνετε τον φόβο να σας παίρνει από κάτω και πάρτε ρίσκα. Συνεχίστε να εξελίσσεστε ακόμα και αν πιστεύετε ότι φτάσατε στο ανώτερο δυνατό σημείο –πάντα υπάρχει χώρος για κάτι παραπάνω.

4) Βρείτε τον Μέντορά σας

Η Όπρα συχνά αναφέρει ότι η Barbara Walters έχει ανοίξει το δρόμο για γυναίκες σαν κι αυτή και ότι είναι η μέντοράς της. Είναι προφανές ότι δεν την έχει ξεχάσει και στις εκπομπές της συχνά αναφέρεται σ’ αυτήν.

Συμβουλή: Βρείτε κάποιον που θαυμάζετε επαγγελματικά και προσπαθήστε να μάθετε από αυτόν από απόσταση ή και προσωπικά, αν σας παρουσιαστεί η ευκαιρία να τον γνωρίσετε είτε μέσω φίλων είτε μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

5) Μην μνησικακείτε

Αν και πολλοί έχουν αδικήσει την Όπρα, δεν φαίνεται να κρατάει κακίες σε κανέναν. Τα πάντα πάνω της είναι θετικά. Για παράδειγμα, όταν ο συγγραφέας James Frey είπε ψέμματα για το βιβλίο του στην εκπομπή της, η Όπρα του έδωσε την ευκαιρία να ξαναέρθει και να δώσει την εξήγησή του.

Συμβουλή: Αν έχετε κάποια προσωπική αντιπάθεια στη δουλειά, προσπαθήστε να το ξεχάσετε. Κάνετε μεγαλύτερο κακό στον εαυτό σας με το να το κρατάτε.

6) Ενημερωθείτε

Η Όπρα είναι αχόρταγη βιβλιοφάγος και από τις συνεντεύξεις της με συγγραφείς είναι εμφανές ότι έχει διαβάσει όλα τα βιβλία για τα οποία μιλάει.

Συμβουλή: Τα βιβλία θα πρέπει να γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ενημερώνεστε και να εξελίσσεστε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο!

7) Κάντε ερωτήσεις

Ο τρόπος που η Όπρα παίρνει συνεντεύξεις είναι απαράμιλλος. Κάνει τις σωστές ερωτήσεις και πάντα κατορθώνει να παίρνει τις ειλικρινείς απαντήσεις που το κοινό της θέλει να ακούσει.

Συμβουλή: Μην φοβάστε να ρωτήσετε πράγματα. Δείτε το σαν μια διαδικασία μάθησης. Το να ρωτάτε πράγματα είναι δείγμα του πόσο ενδιαφέρεστε ή του πόσο σας εξιτάρει ένα θέμα.

πηγή: savvysugar

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ