Πέθανε ο Kουβανός θρύλος της πυγμαχίας, Τεόφιλο Στίβενσον - iefimerida.gr

Πέθανε ο Kουβανός θρύλος της πυγμαχίας, Τεόφιλο Στίβενσον

Πέθανε ο Kουβανός θρύλος της Πυγμαχίας Τεόφιλο Στίβενσον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγαλύτερος πυγμάχος που ανέδειξε η Κούβα, ο Τεόφιλο Στίβενσον Λόρενς, πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Στίβενσον, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, θεωρείται από πολλούς ως ο πιο επιτυχημένος ερασιτέχνης πυγμάχος στην ιστορία. Κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο το 1972 στο Μόναχο και ακολούθησαν άλλα δύο χρυσά στο Μόντρεαλ το 1976 και της Μόσχας το 1980

Μάλιστα με τη νίκη του στη Μόσχα, έγινε ο δεύτερος πυγμάχος, μετά το Λάζλο Παπ της Ουγγαρίας, που κέρδισε ποτέ το χρυσό μετάλλιο σε τρεις συνεχόμενους αγώνες.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου και του Μόντρεαλ είναι οι δυνατότεροι αναμνήσεις που έχω από τη ζωή μου, η καλύτερη φάση της καριέρας μου», είχε δηλώσει στο Associated Press στις αρχές της χρονιάς.

Στον Στίβενσον είχε προταθεί – αν και ερασιτέχνης- να πυγμαχήσει σε ένα αγώνα για την κατηγορία των βαρέων βαρών με τον Μοχάμεντ Άλι λι έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρνήθηκε όμως μένοντας πιστός στην Κουβανική επανάσταση, η οποία είχε θέσει εκτός νόμου τον επαγγελματικό αθλητισμό.

«Τι είναι το 1 εκατομμύριο δολάρια σε σύγκριση με την αγάπη των 8 εκατομμυρίων Κουβανών» είχε δηλώσει τότε ο Τεόφιλο Στίβενσον.

Τον Ιανουάριο,ο ολυμπιονίκηςπέρασε15 ημέρες στηνμονάδα εντατικής θεραπείας, όταν οι γιατροί ανίχνευσαν σχηματισμό θρόμβου σε κάποιααρτηρίακοντά στην καρδιάτου.Πήρε εξιτήριοστις αρχές Φεβρουαρίουκαιξαφνιάστηκε απότις δημοσιεύσειςτωνμέσων ενημέρωσης η κατάστασή τουήτανσοβαρή. , που διατείνονταν οτι «Οι άνθρωποι,»δήλωσε οΣτίβενσον. μου τηλεφώνησαν από όλη την Κούβα, από άλλα μέρη του κόσμου, ακόμα και από το Μαϊάμι Στα νεότερα χρόνιατου, υπηρέτησε ως αντιπρόεδροςτης ομοσπονδίας πυγμαχίαςτης Κούβαςόσο και σε εθνικόαθλητικό ινστιτούτο του νησιού. Φεύγοντας απο τη ζωή, εκτός απο τους χιλιάδες θαυμαστές παγκοσμίως, άφησε πίσω του και δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ