ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο κόμμα δίνουν πρώτο οι κρυφές δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο κόμμα δίνουν πρώτο οι κρυφές δημοσκοπήσεις

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο κόμμα δίνουν πρώτο οι κρυφές δημοσκοπήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε πρώτοι» λένε στη Συγγρού. «Μπορούμε και αυτοδυναμία» υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου. Μια υπόγεια μάχη χαρακωμάτων με πολεμοφόδια τα στοιχεία δημοσκοπήσεων που – λόγω της νομοθεσίας- δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη των δύο κομμάτων συνομιλούν τις τελευταίες ώρες με δημοσιογράφους και διοχετεύουν στοιχεία από έρευνες οι οποίες γίνονται για λογαριασμό τους , οι οποίες όμως δεν συμφωνούν ως προς τον τελικό νικητή αφού δείχνουν εντελώς αντίθετα στοιχεία.

Στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επικαλούνται στοιχεία κυλιόμενων δημοσκοπήσεων από τουλάχιστον δύο γνωστές μεγάλες εταιρίες. Η μία από αυτές- σύμφωνα με γαλάζια στελέχη- εμφανίζει το κόμμα του κ. Σαμαρά να προηγείται τουλάχιστον τρεις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη δεύτερη, η διαφορά μειώνεται περίπου στις δύο μονάδες. Και στις δύο έρευνες, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ποσοστά χαμηλότερα από των τελευταίων εκλογών όπως και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, οι διαρροές γύρω από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμό τους δείχνουν ακόμα πιο ανοιχτή ψαλίδα αλλά ... υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αριθμοί που επικαλούνται δείχνουν το κόμμα του κ. Τσίπρα να προηγείται τουλάχιστον κατά πέντε μονάδες της Νέας Δημοκρατίας ενώ σε άλλη έρευνα και με αναγωγή των αναποφάσιστων δείχνει πιθανό ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας.

Οι διαρροές αυτής της μορφής αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα καθώς τόσο στην Συγγρού όσο και στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η δημιουργία κλίματος νίκης μέσω αυτής της τακτικής, θα επηρεάσει τις ψήφους των αναποφάσιστων οι οποίοι παραμένουν σταθερά πάνω από 10-15%. Κι αυτό, αν και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά τους σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την προπερασμένη Παρασκευή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ