Σόιμπλε: Κανένας φόρος στις χρηματοπιστωτικές αλλαγές - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Κανένας φόρος στις χρηματοπιστωτικές αλλαγές

Σόιμπλε: Κανένας φόρος στις χρηματοπιστωτικές αλλαγές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε πως δεν θα επιβληθεί κανένας φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος μιλώντας σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο κ.Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά «ένας ευρωπαϊκός φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές δε θα εφαρμοστεί τόσο γρήγορα». Η θέσπιση του φόρου, την οποία ζητεί εδώ και καιρό η ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, είχε θεωρηθεί δεδομένη πριν από τρεις ημέρες από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Η αποκάλυψη του Σόιμπλε για την καθυστέρηση αυτή αφήνει εκθέτει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ γιατί προβαίνει σε υποσχέσεις που δεν θα τηρήσει, εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης χάσουν στις εκλογές.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της αναφέρει πως η Μέρκελ συμφώνησε η Γερμανία να θεσπίσει αυτόν τον φόρο -που είναι γνωστός και ως φόρος Τόμπιν- χωρίς να περιμένει να συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κράτη της 17μελούς Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ