Κουβέλης: Nα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιες είναι οι θέσεις του - iefimerida.gr

Κουβέλης: Nα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιες είναι οι θέσεις του

Κουβέλης: να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιες είναι οι θέσεις του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σχέδιο επτά σημείων για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε διακαναλική συνέντευξη στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πρόκειται για την προγραμματική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το ερώτημα που κυριαρχεί και απευθύνεται προς όλους αφού δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία είναι με ποιόν θα συνεργαστείτε. Το ερώτημα είναι εύλογο. Προηγείται όμως ένα άλλο: πάνω σε ποιες θέσεις μπορείτε να συμφωνήσετε για να κυβερνήσετε;", παρατήρησε ο κ. Κουβέλης, και πρόσθεσε: "Αναλαμβάνουμε σήμερα την πολιτική πρωτοβουλία να παρουσιάσουμε ενώπιον των πολιτών το σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης, την προγραμματική μας πρόταση για την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και να απευθύνουμε στους πολίτες και στις πολιτικές δυνάμεις. Παρουσιάζουμε δημόσια πριν από τις εκλογές όσα θα διαπραγματευτούμε με τα άλλα κόμματα μετά τις εκλογές στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών».

Τα επτά σημεία της πρότασης της ΔΗΜΑΡ είναι τα εξής:

  • Κάθαρση του πολιτικού συστήματος
  • Σταδιακή αποδέσμευση στο μνημόνιο
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
  • Αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου
  • Μεταναστευτική πολιτική
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους
  • Θέματα εξωτερικής πολιτικής

Παράλληλα ο κ.Κουβέλης έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως ο κ.Τσίπρας επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, εξυπηρετώντας το εκλογικό κομματικό συμφέρον. Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «κυμαινόμενη θέση απέναντι στο μνημόνιο» και τόνισε ότι με την μονομερή καταγγελία του μνημονίου ο κάνει «άλμα στο κενό». Τέλος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει και να σταθεροποιήσει τη θέση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ