Κινδυνεύουν οι συντάξεις εξαιτίας της ακυβερνησίας στη χώρα - iefimerida.gr

Κινδυνεύουν οι συντάξεις εξαιτίας της ακυβερνησίας στη χώρα

Κινδυνεύουν οι συντάξεις εξαιτίας της ακυβερνησίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ασφαλιστικοί φορείς στην Ελλάδα παρουσιάζοντας κατακόρυφη μείωση των εσόδων τους, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Πρώτο Θέμα, στο ΙΚΑ μόνο, για τον Απρίλιο τα έσοδα μειώθηκαν κατά 40 εκατ. ευρώ, παρότι η πρόβλεψη ήταν ήδη αρνητική λόγω της ύφεσης και των λουκέτων ενώ ο Ιούνιος εκτιμάται καταστροφικός.

Σύμφωνα με το Νίκο Χατζόπουλο, πρόεδρο των εργαζομένων στο ΙΚΑ, τα έσοδα τον Ιανουάριο έπεσαν κατά 134 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο το ποσό ανέβηκε στα 144 ενώ το Μάρτιο έπεσε στα 66 και τον Απρίλιο στα 105 εκατομ. Ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην καλύτερη περίπτωση, αν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, το ΙΚΑ πηγαίνει για έλλειμμα της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ. Το ΙΚΑ χρωστάει 7,5 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΔ, χρήματα τα οποία προορίζονται για τα επιδόματα των ανέργων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ