Οι αναποφάσιστοι θα δώσουν την πρώτη θέση σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Οι αναποφάσιστοι θα δώσουν την πρώτη θέση σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Η ψήφος των αναποφάσιστων θα δώσει την πρώτη θέση σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή θα κριθεί η πρώτη θέση των εκλογών μρ την ψήφο των αναποφάσιστων πολιτών αφού οι δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει για λογαριασμό των κομμάτων δείχνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πολιτικό ντέρμπι.

Σύμφωνα με το Έθνος η πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά και η διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα δεν έχει ακόμη κριθεί, καθώς όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από τις μετρήσεις των κομμάτων κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στο 30% και δεν αποκλείεται ο νικητής των εκλογών να υπερβεί το συγκεκριμένο αυτό όριο, γεγονός που σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο θα μπορέσει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 125 έδρες στο πρώτο κόμμα.

Ωστόσο την ίδια ώρα αρκετοί από τους ψηφοφόρους που απαντούν στις έρευνες, δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο κόμμα μόνο και μόνο για να μην επικρατήσει ο αντίπαλος του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το άθροισμα των ποσοστών και των δύο κομμάτων να μην μπορέσει να ξεπεράσει το 60%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ