Πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή - iefimerida.gr

Πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή

Πέθανε η μεγάλη συγγραφέας Ζωρζ Σαρή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια η συγγραφέας και ηθοποιός Ζώρζ Σαρή, η κηδεία της οποίας θα γίνει την Τρίτη 12 τρέχοντος, στις 11 το πρωί, από το Α' Νεκροταφείο.

Η Ζώρζ Σαρή γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1969 με το Θησαυρό της Βαγίας, που έγινε μεγάλη επιτυχία και αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση.

Συνέχισε γράφοντας πολλά βιβλία κυρίως για μικρά παιδιά και νέους, όπως επίσης και θεατρικά έργα. Η θεματολογία της αρκετές φορές περιστρέφεται γύρω από σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Ζωρζ Σαρή, «μιας σπουδαίας γυναίκας», που «η προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία, σε δύσκολους καιρούς, παραμένει σύμβολο» απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Η δήλωση της υπουργού έχει ως εξής: «Η Ζωρζ Σαρή υπήρξε μία σπουδαία γυναίκα. Με τα κείμενά της μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων, ενώ οι αξίες που ανέδειξε μέσα από το έργο της, αλλά και την προσωπική της διαδρομή, παραμένουν επίκαιρες και διαχρονικές.Η προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία, σε δύσκολους καιρούς, παραμένει σύμβολο.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ