Mr. Linux: Ποιος είναι ο «βασιλιάς των geeks» και περήφανος πατέρας τριών παιδιών - iefimerida.gr

Mr. Linux: Ποιος είναι ο «βασιλιάς των geeks» και περήφανος πατέρας τριών παιδιών

Γνωρίστε τον «Βασιλιά των Linux» και περήφανο πατέρα τριών παιδιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πινακίδα κυκλοφορίας του εντυπωσιακού αυτοκινήτου του περήφανα αναγράφεται «Mr. Linux, Πατέρας τριών παιδιών, Βασιλιάς των Geeks». Αυτά είναι μερικά απο τα πράγματα που εκφράζουν απόλυτα τον Φινλανδικής καταγωγής Λίνους Τορβαλντς, προγραμματιστή του λειτουργικού συστήματος Linux. Πώς είναι όμως στην καθημερινή του ζωή;

Οδηγάει μία κίτρινη Mercedes SLK, στην πινακίδα της οποίας έχει καταγράψει τα σημαντικότερα σημεία της ζωής του. Όταν γνωρίζει κανείς για πρώτη φορά τον Τόρβαλντς, λαμβάνει την εντύπωση ενός προσγειωμένου ατόμου που ζει με τη σύζυγό του Τόβ, τρία παιδιά, μια γάτα, ένα σκυλί, ένα φίδι, ένα χρυσόψαρο, ένα λαγουδάκι και έναν κατοικίδιο αρουραίο σε ένα άνετο σπίτι 6.000 τετραγωνικών ποδιών σε μία λίμνη βόρεια του Πόρτλαντ. Το σπίτι, όπως και η Μερσεντες είναι κίτρινο - το αγαπημένο χρώμα του.

Όμως στη πραγματικότητα δε μοιάζει με κανέναν απο τους γείτονές του. Οδηγάει γρήγορα τη Μερσεντές του και ενίοτε την τρακάρει, έχει γεμίσει το ράφι πάνω απο το τζάκι του με λούτρινους πιγκουίνους και παίζει πόκερ με φίλους του με ποσά των 20 δολαρίων, ενω πρόσφατα έγινε πατέρας, αλλά δε μοιάζει σε τίποτα με συνηθισμένο πατέρα.

Όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, το Linux βρισκόταν στην κορυφή και ο ίδιος ήταν ένας περιζήτητος ομιλητής στα θέματα προγραμματισμού. όσον αφορά το ίδιο το πόγραμμα, τρεις παράγοντες έφτασαν το Linux στη κορυφή. Πρώτον το γεγονός οτι συνέπεσε με την τελειοποίηση των προϊόντων της Intel, η οποία του έδωσε την έμπνευση, καθώς και η GNU (General Public License) που ουσιαστικά επέβαλλε τη δημοσιοποίηση των όποιων αλλαγών γίνονταν στα προγράμματα. Αλλά ο τρίτος παράγοντας ήταν ο ίδιος ο Τορβαλντς που έβαλε τη δική του προσωπική «σφραγίδα» στο δημιούργημά του.

Ο Τόρβαλντς δεν έχει συναντήσει ποτέ του τον Μπιλ Γκέιτς (το αντίπαλο δέος, της Microsoft) όμως γύρω στο 2000, όααν εργαζόταν στην Trasmetta, συναντήθηκε με τον Στιβ Τζομπς ο οποίος τον κάλεσε στην εστία Cupertino της Apple και προσπάθησε να τον προσλάβει με μοναδικό όρο να σταματήσει την ανάπτυξη του Linux.

«ήθελε να εργαστώ στην Apple για να εγκαταλείψω το Linux» αναφέρει ο ίδιος. Παρά τη δελεαστική προσφορά αρνήθηκε γιατί δεν τον ενδιέφερε αυτου του είδους η δουλειά, ενω όπως αναφέρει μισούσε το πρόγραμμα των Mac.

Πλέον ο Τορβαλντς, απολαμβάνει τη ζωή του. Είναι ένας αυτόνομος προγραμματιστής, ο οποίος δεν ανακατεύται σε τεχνολογικές συζητήσεις στο διαδίκτυο, ενω έχει αρκετή αξιοπιστία, έτσι ώστε να μην αποξενώνεται απο τους έξυπνους ανθρώπους.

Mr. Linux: Ποιος είναι ο «βασιλιάς των geeks» και περήφανος πατέρας τριών παιδιών | iefimerida.gr 0
Mr. Linux: Ποιος είναι ο «βασιλιάς των geeks» και περήφανος πατέρας τριών παιδιών | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ