Φέλντσταϊν: Καλύτερο για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή - iefimerida.gr

Φέλντσταϊν: Καλύτερο για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή

Φέλντσταϊν: Καλύτερα η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη, καθώς η ελληνική κρίση έχει προχωρήσει και επομένως, σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Μάρτιν Φέλντσταϊν, η Ελλάδα θα ήταν καλύτερο να βγει από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», ο κ. Φέλσταϊν, τονίζει ότι καθώς η κατάσταση «δεν μπορεί να επιδιορθωθεί», θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

Οπως ο ίδιος εξηγεί «η έξοδος της Ελλάδας θα είναι οδυνηρή βραχυπρόθεσμα, αλλά θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα, και για την Ευρώπη, μακροπρόθεσμα».

Παράλληλα, τονίζει πως το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι ο τρόπος με τον οποίο οικοδομήθηκε σε πρώτη φάση. «Το πραγματικό ερώτημα είναι τι κάνουν με κάθε μεμονωμένη χώρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι οι χώρες (της Ευρωζώνης) διαφέρουν πολύ... επομένως δεν υπάρχει μία ενιαία λύση για όλες», καταλήγει ο καθηγητής του Χάρβαρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ