Μέρκελ: Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι το 150% του ΑΕΠ της - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι το 150% του ΑΕΠ της

Άνγκελα Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύγκριση του σχεδίου Μάρσαλ, που συνέβαλε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη βοήθεια, που χορηγεί η Ε.Ε στην Ελλάδα προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση που της υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο δημαρχείο του Βερολίνου αν εκτιμά ότι παρατηρείται έλλειμμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη έναντι της Ελλάδας, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι η Ελλάδα εισπράττει μιάμιση φορά το ΑΕΠ της ως συνολική βοήθεια από την Ευρώπη.

Όπως επεσήμανε «τα κονδύλια του περίφημου σχεδίου Μάρσαλ που εισέπραξε η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έφθαναν στο 3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Η βοήθεια προς την Ελλάδα, που περιλαμβάνει δύο πακέτα στήριξης και μια διαγραφή χρέους, αντιστοιχεί περίπου στο 150% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ