Γιώργος Ηλιόπουλος – Γιώργος Βολίκας: To know us better - iefimerida.gr

Γιώργος Ηλιόπουλος – Γιώργος Βολίκας: To know us better

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μουσικοθεατρική παράσταση To know us better παρουσιάζουν την Πέμπτη το βράδυ στον Πολυχώρο Στοά, Πατησίων 99, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, με τη σύμπραξη του συνθέτη Γιώργου Βολίκα.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, συγγραφείς και σκηνοθέτες της γενιάς του, που έργα του έχουν παιχτεί με πολύ μεγάλη επιτυχία, σε θεατρικές σκηνές στην Αθήνα, στο ΚΘΒΕ , σε ΔΗΠΕΘΕ και απο θεατρικές ομάδες πανεπιστημίων και ερασιτεχνών σε όλη την Ελλάδα.

Εργα του έχουν μεταφραστεί και παιχτεί στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο Δουβλίνο, στην Τσεχία, στη Γερμανία και στη Βουλγαρία. Για την παράσταση στoν Πολυχώρο Στοά, μας λέει. «Πρόκειται για ένα κείμενο σκληρό, προκλητικό, με γλώσσα σοκαριστική και ταυτόχρονα αληθινή, με κυνικό και αφοπλιστικό χιούμορ, όπου πρωταγωνιστούν ένας υπερσεξουαλικός άνεργος, ένας εφαψίας δημοσιογράφος, ένας μαζοχιστής ασφαλιστής, μια πολυοργασμική διευθύντρια πολυεθνικής κι άλλα πρόσωπα έκπληξη.»

-Κεντρικός άξονας αυτών των «διαλογικών» μονολόγων;

«Φυσικά, είναι το σεξ, σαν πληγή, σαν απόλαυση, σαν ενοχή, σαν τραύμα σαν απωθημένο σαν ανεκπλήρωτο. Ατομα καθημερινά, άνθρωποι της διπλανής πόρτας -που όλοι τους ξέρουμε- εξομολογούνται σε πρώτο πρόσωπο.» Παίζουν: Ζέφη Καλπιτζή, Δημήτρης Μαγκλάρας, Πέτρος Γούτης, Ελυα Πετρίδη, Αθανασία Κούσουλα, Κωνσταντίνα Καραΐσκου.

Η συνεργασία με τον Γιώργο Βολίκα

Ο νεαρός -μόλις 20 χρόνων- συνθέτης Γιώργος Βολίκας , από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης ''To know us better'' στη Στοά, δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε μια ομάδα νέων παιδιών, που προσφέρει δωρεάν ένα χιουμοριστικό διαδραστικό ''σεμινάριο'' για τις διαταραχές της σεξουαλικότητάς μας λόγω κρίσης, με τον μοναδικό Γιώργο Ηλιόπουλο στα κείμενα, τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση. Την περασμένη Κυριακή, άρεσε πολύ στον κόσμο που ήλθε να μας δει, γι' αυτό και την Πέμπτη, αποφασίστηκε να προστεθούν και άλλα ''θέματα'', αφού όλοι, μας έλεγαν ότι δεν το χόρτασαν».

- Τι άλλο πρόκειται να κάνεις στη διάρκεια του σόου;

Εγώ αναλαμβάνω -μεταξύ άλλων- να σας ταξιδέψω με το πιάνο, στους σπουδαίους Ελληνες και ξένους συνθέτες όπως: Μάνο Χατζιδάκη, Μίμη Πλέσσα, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Γιάννη Χρυσομάλλη, Sergei Rachmaninoff, Nino Rota, Astor Piazziolla κ.α και θα «σχολιάζω» χιουμοριστικά τα δρώμενα του ''To know us better'', που αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας, για την πορεία της ερωτικής μας ζωής, έτσι όπως την κατάντησαν.

-Πρόσφατα ερμήνευσε το τραγούδι σου Oceano d amore, που ακούγεται πολύ σε ραδιόφωνα και κλαμπ, ο Χρήστος Δάντης, ενώ άλλα δύο ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν η Ραλλία και η Μελίνα Ασλανίδου.

«Νομίζω ότι ζω ένα όνειρο και ελπίζω να μη διανοηθεί κανείς να με ξυπνήσει.»

Πολυχώρος Στοά, Πατησίων 99 τηλέφωνο: 210 8253932

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ