Η Μέρκελ μας σπρώχνει εκτός ευρώ για να φοβηθούν οι άλλοι - iefimerida.gr

Η Μέρκελ μας σπρώχνει εκτός ευρώ για να φοβηθούν οι άλλοι

Η Μέρκελ μας σπρώχνει εκτός ευρώ για να φοβηθούν οι άλλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, που είναι η εκδίωξή της από το ευρώ προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, ίσως γίνει πραγματικότητα με τις ευλογίες της Γερμανίας.

Αυτό το εφιαλτικό σενάριο τρομοκρατεί την Ιταλία και τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι που προσπαθεί να δημιουργήσει «άξονα διάσωσης» με τη Γαλλία. Ο γαλλο-γερμανικός άξονας είναι πλέον παρελθόν και αντικαθίσταται από τον ιταλο-γαλλικό άξονα.

Το εφιαλτικό σενάριο εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παρουσίασε χθες η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, δια χειρός του αναλυτή Μάριο Κόντι, ο οποίος υποστήριξε ότι «το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Αθήνας για να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ».

Ο ίδιος αναλυτής προσθέτει ωστόσο ότι «η πιθανότητα αυτή κατατρομάζει τη Ρώμη όσο και το Παρίσι» και ότι «η Ιταλία ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηρίξει την Αθήνα».

Η ιταλική εφημερίδα δεν δείχνει να παίρνει το μέρος της Ανγκελα Μέρκελ σε αυτό το σενάριο. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι η συνάντηση του Μάριο Μόντι με τον Φρανσουά Ολάντ στις 14 Ιουνίου, στη Ρώμη, λίγες ημέρες πριν τις γαλλικές αλλά και τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, θα συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης προς το Βερολίνο και θα επιβεβαιώσει την ύπαρξη ισχυρότατου άξονα που ενώνει τη Ρώμη και το Παρίσι υπέρ του κοινού νομίσματος και της ευρωπαικής ολοκλήρωσης.

Ο Μάριο Μόντι θεωρεί ότι η γερμανίδα καγκελάριος παίζει με τη φωτιά και σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα χαρακτηρίζει το σενάριο τιμωρητικής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ «πραγματικό εφιάλτη, με συνέπειες που ουδείς μπορεί να προβλέψει». Η Ιταλία θα ζητήσει και τη συνδρομή της Μεγάλης Βρετανίας ώστε το Βερολίνο να νιώσει όλο και πιο έντονα ότι οδεύει προς πραγματική απομόνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ