Σαμαράς: Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου - iefimerida.gr

Σαμαράς: Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου

Σαμαράς: Ημουν ο αρχιτέκτοντας του αντιμνημονίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπέγραψα τη συνέχιση του Μνημονίου, υπέγραψα την αλλαγή του» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, παράλληλα τόνισε πως το κόμμα του έχει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και πλήρες, που εξασφαλίζει την ανάπτυξη και αποκαθιστά τις αδικίες.

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στη διαδικτυακή εκπομπή e-nikos.gr, ο κ. Σαμαράς απάντησε όχι μόνο στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, αλλά και των πολιτών που βρίσκονταν στο στούντιο.

Ερωτώμενος για τη δανειακή σύμβαση ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως δεν υπέγραψε τη συνέχιση του Μνημονίου, αλλά την αλλαγή του. «Αν δεν το είχα κάνει θα ήμασταν ήδη στην διαδικασία της δραχμής. Η Ευρώπη δέχθηκε τις τροποποιήσεις που πρότεινα. Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου. Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60% αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας» συνέχισε.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι πλήρες και κοστολογημένο. Μάλιστα, ερωτώμενος γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του, σημείωσε πως μόνο κέρδος θα έχει ο πολίτης από την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας: «Δουλειές, την σταθερότητα του ευρώ με ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη του αλλά και για πολλές ακραίες αδικίες που γίνανε. Είμαστε στην πιο κρίσιμη εποχή που διακυβεύονται πολλά πράγματα δουλειές ή φόροι, ευρώ ή δραχμές, πετυχημένη επαναδιαπραγμάτευση ή συνθηκολόγηση».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ότι έχουμε βάλει μπροστά να αλλάξουμε το έχουμε βρει στο ισοδύναμό του. Μιλάω για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ειδικών επιδομάτων. Σ αυτά δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημεία. Κάποιος που έχει ένα δάνειο δεν πρέπει να πληρώνει δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος».«Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους».

«Θα φάω τα σίδερα για να φέρω επενδύσεις στην χώρα, είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η ανεργία. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί για να φτιάξουν τα πράγματα. Εγώ θα δώσω τη μάχη όπως έκανα και όταν στάθηκα μόνος μου απέναντι στην κ. Μέρκελ» είπε σε άλλη ερώτηση σχετικά για την ανεργία ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «έχει έλθει ήδη σε επαφή με Ρώσους και Κινέζους για να επενδύσουν στην χώρα μας», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε, επίσης, ότι θα κάνει μία εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα με το τηλεοπτικό σποτ της Ν.Δ. που έχει δημιουργηθεί: «Τα παιδιά δείχνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Το κλαμπ της δραχμής ενοχλήθηκε από την διαφήμιση. Είναι καταπληκτική η διαφήμιση και στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ