Κουβέλης: Η Ευρώπη δεν προετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Κουβέλης: Η Ευρώπη δεν προετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Κουβέλης: Στην Ευρώπη δεν ετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, επιθυμεί η Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Κουβέλης, είπε πως από τις επαφές που είχε διαπίστωσε πως η Ευρώπη «θέλει μια κυβέρνηση, μιλούν για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, τους απασχολεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση και στο συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων που έθεσα είδα ότι υπάρχει μια ανταπόκριση...»

«Δεν είδα τέτοιο κλίμα, δεν διαπίστωσα να υπάρχει προετοιμασία για την έξοδό μας από την Ευρωζώνη», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε «άνοιγμα της πόρτας εξόδου από την Ευρωζώνη» και πρόσθεσε σε ό,τι αφορά τη στάση του για κυβέρνηση συνεργασίας: «Η προγραμματική μας πρόταση είναι ότι πρέπει να δεσμευτούμε για να φτιάξουμε κυβέρνηση ή να στηρίξουμε κυβέρνηση με δυο προϋποθέσεις. Η μία προϋπόθεση είναι η πολιτική που θα ασκηθεί να οδηγεί στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και όχι στην επιστροφή στην δραχμή. Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι η σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους και τις ρυθμίσεις του Μνημονίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ