Ακριβότερη ομάδα στο Euro 2012 η Ισπανία - iefimerida.gr

Ακριβότερη ομάδα στο Euro 2012 η Ισπανία

Ισπανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ισπανία είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη αξία από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Euro 2012.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «As», οι παίκτες των «φούριας ρόχας» αξίζουν συνολικά 653 εκ. ευρώ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους παίκτες της Γερμανίας με 463 εκ. ευρώ αλλά και της Αγγλίας με 394 εκ. ευρώ. Συνολικά οι παίκτες που θα συμμετέχουν στο Euro αξίζουν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα καθιστά την διοργάνωση την τρίτη μεγαλύτερη στην αξία των παικτών μετά το Μουντιάλ του 2010 (5,3 δισ. ευρώ) και το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν που ολοκληρώθηκε (5,2 δισ. ευρώ), όπου και στις δύο διοργανώσεις συμμετέχουν 32 και όχι 16 ομάδες, όπως στο Euro.

Οι ομάδες του Euro χωρίζονται σε δύο γκρουπ, σύμφωνα με την αξία των παικτών του. Στο πρώτο γκρουπ εκτός της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Αγγλίας συμπεριλαμβάνονται η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία, ενώ στο δεύτερο βρίσκονται η Ρωσία, η Κροατία, η Σουηδία, η Ουκρανία, η Τσεχία, η Δανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ιρλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα με την μικρότερη αξία είναι η Ιρλανδία με 72 εκ. ευρώ, μόλις πέντε εκατομμύρια παραπάνω από την αξία που έχει ο Αντρές Ινιέστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ