Ελλάδα, απεγνωσμένη «πρωταθλήτρια Ευρώπης» στη ύφεση, με «-6,2%» - iefimerida.gr

Ελλάδα, απεγνωσμένη «πρωταθλήτρια Ευρώπης» στη ύφεση, με «-6,2%»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ύφεση στο άκρως απογοητευτικό -6,2%, η χώρα μας εμφάνισε μακράν τη χειρότερη επίδοση στην προσπάθεια (;) αναθέρμανσης της οικονομίας, στην Ευρωζώνη, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ποιες ήταν οι επιδόσεις των άλλων χωρών που υπόκεινται σε Μηχανισμό Στήριξης ή βρίσκονται στα ... σκαλοπάτια του; Η Πορτογαλία παρουσίασε ύφεση -2,2%, η Ισπανία -0,4% και η Ιταλία -1,3%. Η ... εχέμυθη Ιρλανδία δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά προκύπτουν από τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat και τα οποία δείχνουν ότι παρέμεινε αμετάβλητο το συνολικό ΑΕΠ, τόσο της Ευρωζώνης, όσο και της ΕΕ των «27», εν συγκρίσει προς το προηγούμενο τρίμηνο – το τελευταίο του 2011.

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2011, στο σύνολο της Ευρωζώνης η οικονομία συρρικνώθηκε, έστω και οριακά, κατά -0,1%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «27», παρατηρήθηκε οριακή αύξηση, κατά 0,1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ