Η Samsung στηρίζει το Linux και το Android με την τσέπη της - iefimerida.gr

Η Samsung στηρίζει το Linux και το Android με την τσέπη της

 Η Samsung στηρίζει το Linux
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Ίδρυμα Linux ανακοίνωσε επίσημα ότι η Samsung θα γίνει «πλατινένιο» μέλος του, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμίδα της ιδιότητας του μέλους. Το γεγονός αυτό, θα δώσει στη Samsung μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος που έχει υπό την προστασία του την ανάπτυξη του πυρήνα του λειτουργικού που τρέχει στην καρδιά και του Android.

που ιδρύθηκε το 2007, παρέχει ένα ουδέτερο χώρο για το συντονισμό της ανάπτυξης του πυρήνα Linux, ενώ απασχολεί κορυφαίους προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένου του Λίνους Τόρβαλντς, του δημιουργού του Linux. Το ίδρυμα υποστηρίζεται οικονομικά από τα μέλη του, στα οποία συγκαταλέγονται ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις όπως η Samsung.Το ίδρυμα έχει τρία ξεχωριστά επίπεδα της ιδιότητας του μέλους για τις επιχειρήσεις: ασημί, χρυσό και πλατινένιο. Τα μέλη κάθε επιπέδου, καταβάλλουν ετήσια τέλη χρηματοδοτώντας την οργάνωση. Το πλατινένιο μέλος, ιδιότητα η οποία επιτρέπει σε μια επιχείρηση να έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Η Samsung ήταν προηγουμένως ασημένιο μέλος αλλά τώρα αναβαθμίστηκε σε πλατινένιο.To Ίδρυμα Linux

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν το σύστημα Android της Google το οποίο είναι βασισμένο στο λειτουργικό των Linux και πλέον θα είναι το έβδομο πλατινένιο μέλος του ομίλου μαζί με την IBM, την Intel, και την Qualcomm.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ