Ακρίτα: «Είμαι θυμωμένη που είμαι 18 μήνες απλήρωτη από τα 'Μυστικά της Εδέμ'» - iefimerida.gr

Ακρίτα: «Είμαι θυμωμένη που είμαι 18 μήνες απλήρωτη από τα 'Μυστικά της Εδέμ'»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Έλενα Ακρίτα δίνει συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και μιλάει για την απελπισία της για τον 1 1/2 χρόνο που είναι απλήρωτη, τα όνειρά της να ταξιδέψει που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει και την κατάθλιψη που προσπαθεί να ξορκίσει.

« Όλοι εμείς που δουλέψαμε στην σειρά «Τα Μυστικά της Εδέμ» -μία σειρά που απέφερε εκατομμύρια - είμαστε 18 μήνες απλήρωτοι. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ομάδα σεναρίου, οι πάντες. Και το τραγικό είναι ότι δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα. Είμαστε όλοι πλέον σε απελπιστική κατάσταση και κανένας δεν μοιάζει να συγκινείται. Είμαι θυμωμένη, είμαι πικραμένη, είμαι απελπισμένη και θέλω να δω τις δυνατότητες που υπάρχουν για να κινηθώ νομικά». Αυτή είναι η πλήρης δήλωση της καταξιωμένης δημοσιογράφου και σεναριογράφου στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου στα πλαίσια της συνέντευξης που του παραχώρησε για το Down Town Κύπρου.

Όσον αφορά την καθημερινότητά της δηλώνει «Έχει συντριβεί. Εγώ ένα και μοναδικό όνειρο είχα για αυτό το στάδιο της ζωής μου κι ύστερα από τρεις δεκαετίες σκληρής δουλειάς: Τα ταξίδια. Ήθελα να γυρίσω παντού, ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο. Ποτέ δεν με ένοιαζαν τα ακριβά κοσμήματα, τα φορέματα και τα συναφή. Η μόνη πολυτέλεια που ονειρευόμουνα ήταν τα ταξίδια. Κι αυτό μου το στέρησαν γιατί όταν κάποιος δεν έχει πληρωθεί τόσον καιρό, δεν του επιτρέπεται να κάνει όνειρα». Όπως είναι σχεδόν αυτονόητο, δεν σκοπεύει να ξαναγράψει σενάριο για καθημερινή σειρά στην τηλεόραση.

Ενώ σχετικά με την ψυχολογική της κατάσταση σχολιάζει «Προσπαθώ να ξορκίσω την κατάθλιψη που μας περιβάλλει με το χιούμορ, αλλά τα αντισώματα μου εξασθενούν. Θα το παλέψουμε όμως. Όσο αντέχουμε, όσο μπορούμε, όσο μας παίρνει θα το παλέψουμε».

Όπως είναι φανερό, δεν θα ήταν δυνατό από μια συνέντευξη της κας Ακρίτα να λείπει και το πολιτικό σχόλιο. Είτε αυτό αφορά τις συλλογικές μας ευθύνες («Όταν μια χώρα πιάνει 'πάτο', ευθύνες έχουν όλοι. Και οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες»), την θέση της σχετικά με το φαινόμενο Χρυσή Αυγή και τους ψηφοφόρους που την προτίμησαν («Η απόγνωση, ο τρόμος, η εξαθλίωση καταργούν κάθε ψήγμα ιστορικής μνήμης. Αυτό συνέβη και εδώ. Μπορεί να το καταδικάζεις, αλλά κάπου το κατανοείς») ή το αν το ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ («Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνουν τέτοιες διαπιστώσεις. Και στην τελική, τι πάει να πει ΠΑ.ΣΟ.Κ; Ποιο από όλα τα... ΠΑ.ΣΟ.Κ; Του 1974 με την Μεταπολίτευση; Του '81 που ήρθε στην εξουσία; Ή το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Μνημονίου;»).

Τέλος ιδιαίτερη σημασία έχει η απάντησή της στην ερώτηση σχετικά με το πόσες φορές της έχουν προτείνει να πολιτευτεί ως τώρα «Ούτε που θυμάμαι. Όσες ήταν και οι εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Κι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους πράγμα που ενδόμυχα με... διασκέδαζε ελαφρώς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ