Αυτή τη φορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να γίνει κυβέρνηση - iefimerida.gr

Αυτή τη φορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να γίνει κυβέρνηση

Αυτή τη φορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να γίνει κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τρία πρώτα στις δημοσκοπήσεις κόμματα δείχνουν έτοιμα να συμβάλλουν στη δημιουργία κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με χθεσινές δηλώσεις έκαναν σαφές ότι αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός μιλώντας στην Πρέβεζα χθες το βράδυ: «Στις 18 Ιουνίου ο ελληνικός λαός και κυβέρνηση θα έχει και το ευρώ θα χρησιμοποιεί», υπογράμμισε στέλνοντας έτσι εμμέσως και μήνυμα προς τον Φώτη Κουβέλη που εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν θέλει να συμπράξει σε κυβερνητικό σχήμα με κόμματα που θα βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η παρατεταμένη -δίμηνη- ακυβερνησία υπονομεύει πλέον τη σταθερότητα της χώρας και αδειάζει τα ταμεία του κράτους από τα ευρωπαικά κονδύλια που δεν έχουν εκταμιευτεί.

Ο Δημήτρης Στρατούλης επανέλαβε χθες, μιλώντας στο ΜEGA, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει αριστερή κυβέρνηση και θα απευθύνει προσκλητήριο συγκυβέρνησης προς το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ. «Η ψήφος του ελληνικού λαού θα μεταπείσει τον κ. Κουβέλη και τον κάθε Κουβέλη ότι πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας, αν είμαστε πρώτο κόμμα, για να σχηματίσουμε κυβέρνηση» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε χθες με αδρές γραμμές τη στάση του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. Αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη φιλοδοξία να είναι ο παράγοντας που θα διασφαλίσει τη φυσιογνωμία της νέας κυβέρνησης αλλά κυρίως την κατεύθυνσή της.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας σε νέους επιστήμονες, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, είναι πολύ εύκολο για ένα κόμμα να προσπαθήσει να μείνει έξω από τη φθορά, ωστόσο «οι παρατάξεις και τα κόμματα υπάρχουν χάριν του εθνικού συμφέροντος». Ως εκ τούτου εξήγησε ότι στο ΠΑΣΟκ «θα συμβάλλουμε ώστε ο τόπος να κυβερνηθεί σωστά διότι η απάντησή μας είναι η πολιτική σταθερότητα».

Από την πλευρά της η ΝΔ φιλοδοξεί να σχηματίσει κεντροδεξιά κυβέρνηση εκτιμώντας ότι θα κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών. «Θα συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαική πορεία της χώρας και στην παραμονή μας στο ευρώ» δήλωσε χθες ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ