Υπαρκτό το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης - iefimerida.gr

Υπαρκτό το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης

Υπαρκτό το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και πληθαίνουν οι πιθανότητες η Κύπρος να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, το ενδεχόμενο είναι όντως υπαρκτό.

Όπως όμως διευκρίνισε ο κ. Χριστοφίδης, κάτι τέτοιο θα αφορά μόνο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική σε ορισμένους οι οποίοι αναπτύσσουν μια παραφιλολογία, όπως είπε, σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, με στόχο, όπως ανέφερε, να προκαλέσουν πανικό για να εξωθήσουν την κυβέρνηση στη λήψη αντιλαϊκών και επιβλαβών μέτρων.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για κακόβουλη προσπάθεια να συνδεθεί η λήψη των μέτρων με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος με την πιθανότητα να απευθυνθούμε στο Μηχανισμό για στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

«Η Κύπρος δεν θα απευθυνθεί στο Μηχανισμό γιατί θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5 ή 3%, το οποίο βρίσκεται μάλιστα εντός των κριτηρίων του Μάαστριχτ, εάν τελικά απευθυνθούμε και αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο θα είναι για τη στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ