Αρετή Τσοχατζοπούλου: Απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον μου - iefimerida.gr

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον μου

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον μου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας που κινήθηκε εναντίον της από τις δικαστικές αρχές η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, και για το λόγο αυτό ζητά με αίτηση της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της.

Η κόρη του πρώην υπουργού, η οποία αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία με τον πατέρα της για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποστηρίζει μέσω του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ανέθεσε την προκαταρκτική εξέταση στις Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Αθηνών, Ευαγγελία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, παρακάμπτονταςτον Οικονομικό Εισαγγελέα, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα επί οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων.

Μάλιστα, η κυρία Τσοχατζοπούλου επισημαίνει στους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ότι το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε ο αρμόδιος για φορολογικά και οικονομικά εγκλήματα Εισαγγελέας Εφετών από τη διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθιστά άκυρη την προδικασία.

Ειδικότερα, η κόρη του πρώην υπουργού, θεωρεί άκυρα τα όσα έγιναν από τον Ιούνιο του 2011 -οπότε η έκθεση του ΣΔΟΕ παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών- έως και την άσκηση ποινικής δίωξης τον περασμένο Μάρτιο ,χωρίς να προηγηθεί παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Όπως υπογραμμίζεται στην προσφυγή ο νόμος ορίζει ότι: «η παρά του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κίνηση της ποινικής διώξεως προαπαιτεί υποχρεωτικώς την ενημέρωση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, την αξιολόγηση και τη διερεύνηση των καταγγελιών από αυτόν και τελικώς, ήτοι κατόπιν της ολοκληρώσεως της διαταχθείσας έρευνας και της διαμορφώσεως της νομικής απόψεώς του περί υπάρξεως επαρκών ενδείξεων ενοχής στα πρόσωπα των καταγγελλομένων, την παραγγελία άμεσης άσκησης ποινικής δίωξης προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, άλλως επέρχεται απόλυτη ακυρότητα».

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος της, καθώς «ασκήθηκε μη σύννομα», αλλά και οι μεταγενέστερες πράξεις που έγιναν, συνεπεία της δίωξης, δηλαδή η απόφαση για την προφυλάκιση της.

Η προσφυγή της κ. Τσοχατζοπούλου θα κριθεί από το Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.

Προθεσμία, εξάλλου, για να απολογηθεί μετά τις εκλογές ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλή, ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου κατηγορούμενος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η κατηγορία σε βάρος του αφορά υπογραφές του σε επιταγές της εξωχώριας εταιρείας ΤΟΡΚΑΣΟ - της οποίας ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο πρώην υπουργός - στις αγοραπωλησίες ακινήτων με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ