Ισπανία: «Πνιγόμαστε, οι αγορές κόβουν τα χρήματα προς εμάς...» - iefimerida.gr

Ισπανία: «Πνιγόμαστε, οι αγορές κόβουν τα χρήματα προς εμάς...»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ώρες μεγάλης αγωνίας για την Ισπανία, την 4η σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης... «Χάνουμε την πρόσβαση στις αγορές, δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την αποπληρωμή του χρέους», υπογράμμισε εναγωνίως ο αρμόδιος υπουργός Προϋπολογισμού και Δημοσίας Διοίκησης, Κριστομπάλ Μοντόρο.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, ο κ. Μοντόρο περιέγραψε μια κατάσταση που αγγίζει τα όρια του τραγικού. Όπως ανάφερε, το σημερινό κόστος δανεισμού για την Ισπανία σημαίνει εμπράκτως ότι οι αγορές τερματίζουν τη ροή χρήματος προς τη χώρα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η δεινή κατάσταση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, αφενός καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης χρήματος, αφετέρου όμως δυσχεραίνει σε δραματικό βαθμό την εξασφάλιση αυτής της ροής, από τις χρηματαγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ