Κουβέλης σε Σβόμποντα: Βοηθήστε να πάρει ανάσα η Ελλάδα, χρειαζόμαστε χρόνο - iefimerida.gr

Κουβέλης σε Σβόμποντα: Βοηθήστε να πάρει ανάσα η Ελλάδα, χρειαζόμαστε χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, για να πάρει ανάσα», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, με τον οποίο συναντήθηκε, στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για το περιεχόμενο της συζήτησής τους. Είπε, μεταξύ άλλων:

«Είχα τη δυνατότητα να του εκθέσω τις απόψεις μας, για να υποστηρίξω ότι χρειάζεται η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα. Τόνισα ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι και άνισα και άδικα, και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά».

Ο κ. Κουβέλης συνέχισε:

«Υποστήριξα ότι πρέπει η Ευρώπη να εντάξει στη στήριξή της προς την Ελλάδα ένα αναπτυξιακό πακέτο και συγκεκριμένα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, προκειμένου να εκκινήσει η αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την καλπάζουσα ανεργία. Κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών μου είπε ότι κατανοεί απόλυτα τις θέσεις αυτές, όσο και τις διεκδικήσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ