ΕΤΕπ: «Οι πόροι ενός νέου Σχεδίου Μάρσαλ δεν θα πάνε απαραίτητα στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

ΕΤΕπ: «Οι πόροι ενός νέου Σχεδίου Μάρσαλ δεν θα πάνε απαραίτητα στην Ελλάδα»

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δεν θα κατευθυνθούν οπωσδήποτε προς την Ελλάδα, διατύπωσε ο πρόεδρός της Βέρνερ Χόγιερ, αναφερόμενος στο αίτημα για την εφαρμογή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» ως απάντηση στην ελληνική κρίση.

Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Χόγιερ τόνισε ότι αυτό που έχει ήδη συμφωνηθεί αφορά πακέτο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να δανειστούν από τις τράπεζες.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ πάντως εξήγησε ότι οι δυνατότητες της Τράπεζας δεν αποτελούν πανάκεια για την κρίση, αλλά μόνο μέρος της λύσης του προβλήματος, ενώ σε ερώτηση εάν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, απάντησε ότι για την ΕΤΕπ δεν τίθεται ζήτημα Ευρωζώνης, καθώς δραστηριοποιείται και στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο στις 17 της ΟΝΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ