Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οι επενδυτές περιμένουν παρέμβαση της ΕΚΤ - iefimerida.gr

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οι επενδυτές περιμένουν παρέμβαση της ΕΚΤ

χρηματιστήριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γενικευμένη ανοδική τάση διέκρινε τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Eυρωζώνης, με τους επενδυτές να προσδοκούν σε άμεση λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παρά το πτωτικό πρόσημο της Φραγκφούρτης, λόγω φόβων για επιβράδυνση της ανάκαμψης σε ΗΠΑ και Κίνα, τα χρηματιστήρια της Μαδρίτης, του Παρισιού και του Μιλάνου έκλεισαν με άνοδο.

Ο σύνθετος δείκτης Eurostoxx 50 σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες του Reuters έκλεισε επίσης ανοδικά (0,50%) κοντά στις 2.080 μονάδες, με σημαντική εναλλαγή προσήμου και όγκο συναλλαγών που δεν ικανοποιεί, όμως, κατά την προηγηθείσα συνεδρίαση.

Στο Λονδίνο, το χρηματιστήριο στο Σιτι παρέμεινε κλειστό λόγω των εορτασμών για το «αδαμάντινο ιωβηλαίο» της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Στη Μαδρίτη ο δείκτης Ibex-35 κατάφερε να κλείσει σαφώς πάνω από το ψυχολογικό όριο των 6 χιλιάδων μονάδων--στο επίπεδο των 6.245 μονάδων, με ημερήσια ποσοστιαία άνοδο πολύ κοντά στο 2,90% .

Στην ευρωζώνη, μεσοσταθμικά, από το μέσον του Μαρτίου ως σήμερα οι τιμές των μετοχών των μεγάλων τραπεζών έχουν υποχωρήσει κατά 36% ανέκτησαν, όμως, σήμερα το 3,6% .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ