Μοσκοβισί: Μόνο οι Έλληνες έχουν την ευθύνη για το μέλλον τους - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Μόνο οι Έλληνες έχουν την ευθύνη για το μέλλον τους

Μοσκοβισί: Οι Ελληνες και μόνο έχουν την ευθύνη για το μέλλον τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για παρεξήγηση κάνει λόγο ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, αναφορικά με τα όσα είπε την Κυριακή για τις ερχόμενες εκλογές του Ιουνίου στην Ελλάδα, όταν δήλωσε πως θα προτιμούσε να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε την Κυριακή πως «παρότι η επιλογή ανήκει στους Ελληνες θα ήταν σαφώς προτιμητέο από τις ελληνικές εκλογές να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ».

Τη Δευτέρα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο επί των Οικονομικών της Ε.Ε., Ολι Ρεν και αφού εξέφρασε για άλλη μια φορά την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, είπε ότι επειδή παρεξηγήθηκαν κάποιες δηλώσεις του, διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από το εξωτερικό και οτι δεν θα πρέπει να δίνονται συμβουλές στους Ελληνες, οι οποίοι έχουν τελικά την ευθύνη για το ίδιο τους το μέλλον.

Επίσης, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, τόνισε για άλλη μια φορά ότι πεποίθηση και επιθυμία της Γαλλίας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ, κάτι το οποίο είναι «θεμελιώδες και η μόνη λύση» και «θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, ο Γάλλος αξιωματούχος επέμεινε στην ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την υποχρέωση να ακούσουν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να δράσουν δίνοντας προοπτικές στους Ελληνες, στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ