Νέες αποδοκιμασίες κατά Παπανδρέου και Βενιζέλου - iefimerida.gr

Νέες αποδοκιμασίες κατά Παπανδρέου και Βενιζέλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσία τριών διμοιριών των ΜΑΤ και δυσανάλογα μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε σχέση με τους συγκεντρωμένους, έγινε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λευκάδα. Φτάνοντας με μία ώρα καθυστέρηση στο πρώην δημαρχείο της περιοχής, όπου επίκειτο η σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, το Σάββατο το μεσημέρι, ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες συγκεντρωμένους οπαδούς του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολίτες που διαμαρτύρονταν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και... κομματικά στελέχη που τον επευφημούσαν.

Ένταση δημιουργήθηκε περίπου μιάμιση ώρα (!) από την άφιξή του, με οπαδούς του ΠΑΜΕ που μπήκαν στον χώρο υποδοχής του, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επιχείρησαν να ανοίξουν το πανό τους με το οποίο διαμαρτύρονταν κατά του μνημονίου και σημείωναν ότι "τα σχέδια εξαθλίωσής σας ανατρέπονται" με τους αστυνομικούς. Ακολούθησε συμπλοκή με τους άνδρες των ΜΑΤ, καθώς και ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα έναν τραυματία που έπεσε αιμόφυρτος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, κρατήθηκε μακριά από όλα αυτά. Φτάνοντας, είδε δεκάδες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να τον χειροκροτούν και να τρέχουν να του σφίξουν το χέρι, ακούγοντας μόνο κάποιες φωνές στο βάθος, να φωνάζουν "έξω" και "έρχεται η ώρα σας"... Μπήκε στο Μέγαρο συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του, υπουργούς και υφυπουργούς, που τον συνόδευαν και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν βγήκε παρά τέσσερις ώρες αργότερα, έχοντας καταγράψει με λεπτομέρειες τις παρατηρήσεις των ομιλητών και έχοντας απαντήσει -ο ίδιος ή οι υπουργοί- σε όλες.

Την ίδια στιγμή, "θύμα" περιορισμένων αποδοκιμασιών έπεφτε στην... περιοχή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. «Θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού», ήταν το σύνθημα με το οποίο "υποδέχθηκε" το ακροατήριο την εισήγησή του κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρόμενοι και για την παρουσία αστυνομικών στον χώρο, μέλη του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου και φοιτητές, ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση, υπό τους ήχους του συνθήματος «εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», ενώ τα επεισόδια περιορίστηκαν εκεί, αφού η όλη εκδήλωση αναβλήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ