Πανζουρλισμός για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ [εικόνες] - iefimerida.gr

Πανζουρλισμός για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ [εικόνες]

Πανζουρλισμός για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες Βρετανοί κατασκήνωσαν σε γέφυρες και πεζοδρόμια, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, για μια στιγμή οπτικής επαφής με την πομπή της βασίλισσας στον Τάμεση. Εξήντα χρόνια μετά τη στέψη της, η βασίλισσα παραμένει δημοφιλής και αγαπητή στον λαό της.

Ευτυχισμένη, συγκινημένη και λαμπερή μέσα στο εκπληκτικό λευκό παλτό της Angela Kelly και με τρεις γενιές της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό της, η βασίλισσα Ελισάβετ η δεύτερη χαιρέτισε τον λαό της στην πιο φαντασμαγορική τελετή που έχει δει το Λονδίνο τα τελευταία 350 χρόνια.

Σε καιρούς δύσκολους για τους Λονδρέζους βιοπαλαιστές, η Ελισάβετ γιόρτασε το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της (60 χρόνια από την ενθρόνισή της) αντικρίζοντας ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων και ηλικιών να φορούν τα γιορτινά τους και να παραμένουν υπομονετικά ατελείωτες ώρες μέσα στη βροχή και το κρύο για ένα της βλέμμα.

Με την φιλαρμονική της πόλης να παίζει το «Singing in the Rain» (τραγουδώντας στη βροχή), τον πιστό της σύζυγο Φίλιππο στα δεξιά τηςκαι τον διάδοχό της πρίγκηπα Γουίλιαμ -γιο του Καρόλου και της Νταϊάνα- στα αριστερά της, η 86χρονη βασίλισσα καμάρωνε στο στολισμένο με 10.000 άνθη πλοιάριο, Spirit of Chartwell, που την ταξίδευε στον ποταμό και χαιρετούσε τους πιστούς της.

Παραπλεύρως ακολουθούσαν σκάφη με κωπηλάτες μαθητές, φοιτητές, κοινούς θνητούς αλλά ξαι γνωστούς αθλητές, ανάμεσά τους τον θρύλο Σερ Στιβ Ρεντγκρέιβ του απίστευτου ρεκόρ των χρυσών μεταλλίων σε πέντε συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1984 έως το 2000!

Στο διάβα της βασίλισσας το Λονδίνο σείστηκε από 41 κανονιοβολισμούς με χιλιάδες κόσμου να ζητωκραυγάζουν. Πολλοί είχαν περάσει άλλωστε το βράδυ τους σε σκηνές, μέσα στο κρύο, για να ζήσουν αυτές τις στιγμές της κορύφωσης των τετραήμερων εορτασμών.

Εκτός από την Ελισάβετ πάντως την παράσταση έκλεψε η σύζυγος του πρίγκηπα Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλεντον, με το φλογερό κόκκινο σύνολο που επέλεξε για την περίσταση.

Η Ελισάβετ βρέθηκε στον θρόνο σε ηλικία μόλις 26 ετών και ενώ δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη. Όταν, όμως, στις 6 Φεβρουαρίου 1952 ο πατέρας της Γεώργιος Στ' έφυγε ξαφνικά από τη ζωή εκείνη επέστρεψε αμέσως από την Κένυα όπου περιόδευε και έλαβε τα ηνία των ανακτόρων.

Στις έξι δεκαετίες που ακολούθησαν πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές, με πιο επίπονη χρονιά το 1992 -η ίδια την έχει χαρακτηρίσει «Αnnus Horribilis»- κατά την οποία τρία παιδιά της πήραν διαζύγιο, πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του Κάστρου του Ουίνδσορ και τέθηκε ζήτημα φορολόγησης της βασιλικής οικογένειας. Ακολούθησε η σκληρή χρονιά του 1997 με τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και τα σενάρια συνωμοσίας για εμπλοκή των ανακτόρων.

Παρόλα όσα συνέβησαν ωστόσο η σημερινή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για τον εορτασμό του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου επιβεβαιώνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει στις καρδιές των Βρετανών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ