Το «σχέδιο των τεσσάρων» για την σωτηρία της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Το «σχέδιο των τεσσάρων» για την σωτηρία της Ευρωζώνης

Το σχέδιο που θα βγάλει την Ευρωζώνη από την κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα «συνολικό σχέδιο» το οποίο θα στοχεύει στο να βγάλει την Ευρωζώνη από την δίνη της οικονομικής κρίσης, ετοιμάζουν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και ο Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ετοιμάζουν ένα «σχέδιο» το οποίο σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ» «θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο στο τέλος του τρέχοντος μηνός»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι προτάσεις οι οποίες θα αφορούν τα 17 μέλη της ζώνης του ευρώ θα είναι:

  • Η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της ΕΕ, έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών.
  • Η δημιουργία πανευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες, με πρωτόγνωρες εξουσίες.
  • Η εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών, σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Το αυτό, προκειμένου περί της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής για την ασφάλεια της ευρωζώνης.

Τέλος, υπάρχει επεξεργασία σειράς προτάσεων, που άπτονται του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, αναφέρει πάντα η ίδια κυριακάτικη εφημερίδα της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ