Τραγωδία από συντριβή αεροπλάνου – Πάνω από δώδεκα οι νεκροί - iefimerida.gr

Τραγωδία από συντριβή αεροπλάνου – Πάνω από δώδεκα οι νεκροί

Boeing
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μία πτήση ρουτίνας για ένα Boeing 727-200, στην Γκάνα, όταν ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την προσγείωσή του, βγήκε από τον αεροδιάδρομο και έπεσε πάνω σε ένα μικρόρ λεωφορείο.

Το αεροπλάνο της της νιγηριανής αεροπορικής εταιρίας Allied Air, εκτελούσε πτήση μεταφοράς εμπορευμάτων, όπως μεταδίδουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Γκάνας, κατά την προσγείωσή του, βγήκε από τον αεροδιάδρομο. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Peace FM, νεκροί είναι τουλάχιστον 11 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο λεωφορείο και ένας οδηγός διερχόμενης μοτοσικλέτας. Ωστόσο δεν έχει δοθεί επίσημος απολογισμός θυμάτων.

Το δυστύχημα οφείλεται σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην κακή ορατότότητα λόγω της καταιγίδας που επικρατούσε. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου φέρονται ότι επέζησαν από τη συντριβή και διακομίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η Ντορίν Ογούσου Φιάνκο, διευθύνουσα σύμβουλος της Ghana Airport Company, δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα ότι «το αεροσκάφος συγκρούστηκε με ένα μικρό βαν Mercedes με αποτέλεσμα να υπάρξουν 10 επιβεβαιωμένες απώλειες».

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Λάγκος της Νιγηρίας, και δεν σταμάτησε στο τέλος του διαδρόμου μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο.

Σλυμφωνα με τα όσαο μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters, είδε το παραμορφωμένο λεωφορείο και δέκα σορούς πλάι στο αεροσκάφος, τμήματα του ενός φτερού του οποίου και του συστήματος προσγείωσης είχε διαλυθεί. Ο περιμετρικός τοίχος του αεροδρομίου είχε πέσει, ενώ ασθενοφόρα, αστυνομικοί και άνδρες του στρατού βρίσκονταν επί τόπου.

Η Φιάνκο δήλωσε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και δεν έχει αναβληθεί καμιά πτήση. Δεν είναι γνωστό τι μετέφερε το αεροσκάφος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ