Διαδηλώνουν και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ κατά του Μουμπάρακ - iefimerida.gr

Διαδηλώνουν και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ κατά του Μουμπάρακ

Χόσνι Μουμπάρακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές χιλιάδες Αιγύπτιων πολιτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, αλλά και σε άλλες πόλεις, αποδοκιμάζοντας έντονα τη στρατιωτική διοίκηση και διαμαρτυρόμενοι για την «ήπια» ετυμηγορία στη δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Κάτω η στρατιωτική εξουσία», φώναζαν ρυθμικά οι χιλιάδες διαδηλωτές στο Κάιρο ζητώντας πιο σκληρή τιμωρία για τον έκπτωτο πρόεδρο και όσους εμπλέκονται στον θάνατο των διαδηλωτών της «Αραβικής Άνοιξης».

«'Η θα αποδοθεί η δικαιοσύνη για τους 850 μάρτυρές μας, ή θα πεθάνουμε όπως εκείνοι», πρόσθεταν.

Με ειρωνικό τρόπο, διαδηλωτής είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι, στην πραγματικότητα «τα ισόβια είναι για τον αιγυπτιακό λαό, ενώ για τον Χόσνι Μουμπάρακ είναι η αθώωση», υπονοώντας ότι η υπεράσπιση του τέως προέδρου προτίθεται να εφεσιβάλει άμεσα την καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

Ενδεικτικά, στην Αλεξάνδρεια, οι διαδηλωτές έφθασαν τους πέντε χιλιάδες, όμως στην Ισμαηλία πάνω στη διώρυγα του Σουέζ ξεπέρασαν τους χίλιους πεντακόσιους, την ώρα που οι διαδηλωτές στο Πορτ Σάιντ υπολογίστηκαν περίπου στους δύο χιλιάδες ζητώντας, επίμονα, την «κάθαρση» στις τάξεις του δικαστικού σώματος της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ