Στην Αθήνα οι ισχυρές κυρίες του πλανήτη για την παγκόσμια διάσκεψη γυναικών - iefimerida.gr

Στην Αθήνα οι ισχυρές κυρίες του πλανήτη για την παγκόσμια διάσκεψη γυναικών

Οι ισχυρές γυναίκες του πλανήτη στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλά στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων, κυβερνητικά στελέχη δίνουν το παρόν στη χώρα μας, για την ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Γυναικών, μια επιλογή συμβολική και με σκοπό να συσκεφθούν για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κυρία Ροχίνι Ανάντ, αντιπρόεδρος της Sodexo, γαλλικής πολυεθνικής, που απασχολεί 400.000 εργαζόμενους σε 80 χώρες και εξυπηρετεί καθημερινά 60 εκατ. πελάτες, παρέχοντας υπηρεσίες εστίασης και διευκολύνσεις διοίκησης και η οποία δήλωσε στην εφημερίδα Έθνος πως «σήμερα χρειαζόμαστε ηγέτες, οι οποίοι να είναι σε θέση να οικοδομούν γέφυρες μεταξύ εθνών και κυβερνήσεων, να κερδίζουν τη συναίνεση και να εμπνέουν και άλλους προς ένα στόχο. Όταν οι γυναίκες έχουν ενισχυμένες οικονομικές εξουσίες επενδύουν στις οικογένειες τους και την εκπαίδευση των παιδιών τους». «Έρευνες άλλωστε έχουν δείξει πως οι γυναίκες ηγέτες, είναι περισσότερο ικανές να χτίσουν συναίνεση, να συνεργάζονται με τους άλλους και να εμπνέουν ομάδες», συμπλήρωσε η κ. Ανάντ.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών, είναι η σημαντικότερη «γυναικεία» διάσκεψη στον κόσμο. Πρόεδρος της είναι η Ιρέν Νατιβιδάδ η οποία όπως δήλωσε «σήμερα, το ήμισυ του εργαζόμενου πληθυσμού είναι γυναίκες, όπως επίσης το 30-40% των επιχειρούντων και η πλειοψηφία των καταναλωτών. Οι γυναίκες έχουν τα φόντα για να αποτελέσουν το κλειδί της αειφόρου ανάπτυξης».

Στόχος του φετινού φόρουμ είναι μεταξύ άλλων, η δικτύωση γυναικών της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, η ενίσχυση της δυναμικής τους και ανταλλαγής καλών πρακτικών, η δημιουργία εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργιών, αλλά και η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

H περυσινή Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, αποτέλεσε την ευκαιρία για συνάντηση 1.000 και πλέον γυναικών από 81 χώρες με ηγετικές θέσεις στο χώρο των επιχειρήσεων. Στόχος του φετινού φόρουμ είναι:

• Η δικτύωση γυναικών της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας
• Η ενίσχυση της δυναμικής τους και ανταλλαγής καλών πρακτικών
• Η δημιουργία εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργιών
• Η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας για να την καταστήσει ισότιμο παίκτη της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των κρατών

Στη διάσκεψη θα φιλοξενηθούν τα στελέχη της εταιρείας Rachel Cheeks-Givan (Diversity Director από την Νέα Υόρκη) και Αναστασία Μακαριγάκη (HRD Βαλκανίων, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ