Κλίντον: Η Ρωσία προμηθεύει με όπλα το καθεστώς του Άσαντ - iefimerida.gr

Κλίντον: Η Ρωσία προμηθεύει με όπλα το καθεστώς του Άσαντ

Χίλαρι Κλίντον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθεία επίθεση κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον κατηγορώντας την πως βοηθά με προμήθειες στρατιωτικών υλικών το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Συρία.

Πηγή «σοβαρών ανησυχιών» για τις ΗΠΑ χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή η Χίλαρι Κλίντον, ενώ στην συνέχεια είπε πως «γνωρίζουμε πως υπήρξαν καθ' όλα κανονικές πωλήσεις όπλων, ακόμη και κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, από τη Ρωσία στη Συρία. Εμείς πιστεύουμε επίσης πως η συνεχιζόμενη παράδοση όπλων από τη Ρωσία ενισχύει το καθεστώς Άσαντ».

Στην συνέχεια η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή της στο Όσλο, είπε πως η ρωσική στάση στη σύρραξη της Συρίας γίνεται αντιληπτή ως υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Άσαντ.

«Το γεγονός ότι η Ρωσία εξακολουθεί να συντηρεί τις πωλήσεις της απέναντι στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να εφαρμόσει κυρώσεις, μας έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες», δήλωσε η Κλίντον.

«Επαναλαμβάνω την έκκληση που κάναμε στη Ρωσία διότι η θέση που υποστηρίζουν ,ότι δεν παίρνουν θέση, γίνεται αντιληπτή σαφώς στο ΣΑ, στη Δαμασκό και παντού, ως μία θέση που υποστηρίζει τη συνέχεια του καθεστώτος του Άσαντ», πρόσθεσε.

«Και εάν η Ρωσία είναι προετοιμασμένη, όπως φαίνεται να υπονοούν οι επισημάνσεις του προέδρου Πούτιν, να συμπράξει με την διεθνή κοινότητα προκειμένου να ετοιμασθεί ένα κοινό σχέδιο πολιτικής μετάβασης, εμείς βεβαίως και θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε», κατέληξε η Κλίντον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ