Χριστόφιας: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε χαοτικές συνέπειες - iefimerida.gr

Χριστόφιας: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε χαοτικές συνέπειες

Χριστόφιας: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε χαοτικές συνέπειες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας το ενδεχόμενο για προσφυγή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

«Δεν το παίρνω ως δεδομένο ότι θα διαπραγματευτούμε την είσοδο στο μηχανισμό στήριξης, αλλά δεν θέλω να το αποκλείσω και τελείως» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε πως εάν τελικώς ζητηθεί βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους, αυτή θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό τομέα: «Υπάρχουν μηχανισμοί και μηχανισμοί. Υπάρχει μηχανισμός στήριξης για τις τράπεζες, που δεν έχει σχέση με ότι συνέβη στην Ελλάδα».

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε πάντως ο Κύπριος πρόεδρος αναφορικά με το ενδεχόμενο πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τονίζοντας ότι ελπίζει και εύχεται να μη συμβεί, αφού θα έχει χαοτικές επιπτώσεις για την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ