Με λίγο χρώμα, και οι χειρότεροι δικτάτορες φαίνονται συμπαθητικοί [εικόνες] - iefimerida.gr

Με λίγο χρώμα, και οι χειρότεροι δικτάτορες φαίνονται συμπαθητικοί [εικόνες]

Χίτλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτότυπη ιδέα ενός Αμερικανού καλλιτέχνη να απεικονίσει τρεις από τους πιο στυγνούς δικτάτορες της σύγχρονης ιστορίας με μια πιο «ροζ» διάθεση.

Στα έργα του, ο Σκοτ Σέιντλι απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ με ροζ κάπα και μετάλλιο – καρδιά, τον Ιωσήφ Στάλιν σε λιλά στολή με ροζ λεπτομέρειες και ασορτί σκουλαρίκι και τον Κιμ Γιόνγκ Ιλ (τέως ηγέτη της Β. Κορέας), χαμογελαστό, με μωβ-ροζ γυαλιά σε σχήμα καρδιάς, όπως η Λολίτα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καλλιτέχνης στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, «η ιδέα βασίζεται στη σημειολογία των χρωμάτων και πως μπορεί ένα χρώμα να αλλάξει την αντίληψή μας για τα πράγματα. Η αντίδραση του κόσμου ήταν τεράστια και κυρίως θετική. Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι δε μπορούν όλοι να αντιληφθούν αυτού του είδους το χιούμορ μέσω της τέχνης. Η διαμάχη απόψεων, είναι καλό πράγμα όπως και να έχει».





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ