Τζήμερος: Εγώ δεν είμαι Μπερλουσκόνι - iefimerida.gr

Τζήμερος: Εγώ δεν είμαι Μπερλουσκόνι

Τζήμερος: Εγώ δεν είμαι Μπερλουσκόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Θάνος Τζήμερος στο ερώτημα αν υπάρχει αναλογία με το φαινόμενο Μπερλουσκόνι, που ξεκίνησε χωρίς πολιτικούς. «Ο Μπερλουσκόνι», είπε, «έβαλε στην πολιτική τις φίλες του» και πρόσθεσε ότι αφορά άλλα μεγέθη και άλλα ήθη.

Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία, Ξανά αρνήθηκε τους χαρακτηρισμούς «δεξιά» ή «αριστερά» και απάντησε μόνον «μπροστά» και τοποθετήθηκε υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας :

«Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεσμευτούν στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων από την επομένη των εκλογών, είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα εγκαινιάσει έναν νέο πολιτικό πολιτισμό και θα χτίζει στη συναίνεση», δήλωσε ο Θάνος Τζήμερος.

Παρά το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του που είναι «Πολιτική χωρίς πολιτικούς», ο κ. Τζήμερος υποστήριξε ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα επιτάσσουν συμπράξεις.

Επέκρινε τη ΝΔ για λαϊκισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία και έλλειψη σοβαρότητας, ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα, είπε ότι από τη 18η Ιουνίου, θα ασκήσει πίεση για την κατάργηση της φορομπηχτικής πολιτικής «επί δικαίων και αδίκων».

«Ποιός θα έρθει να επενδύσει εδώ όταν δεν ξέρει πότε, πώς και πόσο θα του στοιχίσει να ξεμπερδέψει με τις αδειοδοτήσεις;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «fast track πρέπει να υπάρχει για όλες τις επενδύσεις. Είτε πρόκειται για επιχείρηση εκατομμυρίων, είτε για τυροπιττάδικο».

Καταδίκασε κατηγορηματικά τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και τον ρατσισμό, και είπε ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του για τους μετανάστες. Πρόσθεσε ότι δέχεται αήθεις επιθέσεις και λάσπη από τους αντιπάλους του που τον χαρακτηρίζουν άλλοτε ακροδεξιό και άλλοτε αριστεριστή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ