Ο Ομπάμα απαγόρευσε την είσοδο του Λεχ Βαλέσα στο Λευκό Οίκο - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα απαγόρευσε την είσοδο του Λεχ Βαλέσα στο Λευκό Οίκο

Αποκλεισμός Βαλέσα από το Λευκό Οίκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διπλωματική κρίση στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ με την Πολωνία έγινε ακόμα πιο βαθιά με αφορμή την απονομή του διάσημου «Μεταλλίου της Ελευθερίας» από τον Μπαράκ Ομπάμα στον αντιστασιακό μυστικό πράκτορα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Γιαν Κάρσκι.

Ο Λευκός Οίκος δεν επέτρεψε στον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα να παραστεί στην τελετή για να παραλάβει το βραβείο, καθώς ο Γιαν Κάρσκι απεβίωσε το 2000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ο Βαλέσα ήταν η πιο λογική επιλογή για την παραλαβή του βραβείου όμως ο Λευκός Οίκος φέρεται να απέκλεισε οικειοθελώς τον πρώην πρόεδρο καθώς πέρυσι όταν ο αμερικανός πρόεδρος επισκέφτηκε την Πολωνία, ο Λεχ Βαλέσα αρνήθηκε να τον δει δημόσια και ζήτησε κατ ιδίαν συνάντηση η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

Επισήμως, ο Λευκός Οίκος για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του Λεχ Βαλέσα από την απονομή, κάνει λόγο για την έντονη πολιτική του φυσιογνωμία.

Η αμερικανική εφημερίδα προχωρεί ακόμη περισσότερο, σχολιάζοντας τη στενή σχέση του πρώην πολωνού προέδρου με τον πρώην αμερικάνο πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν.

Το 2010, ο Μπραράκ Ομπάμα, δεν παρέστη στην κηδεία του τότε πολωνού προέδρου Λεχ Καζίνσκι, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με άλλα μέλη της Κυβέρνησης όταν κατέπεσε το προεδρικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε.

Η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, εμπόδισε πολλούς αρχηγούς κρατών να παραστούν στην κηδεία, όμως αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους Πολωνούς ήταν ότι ο Ομπάμα εθεάθη την ίδια ημέρα να παίζει γκολφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ