«Μυστικό» διαστημόπλοιο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη από τη 2η αποστολή του - iefimerida.gr

«Μυστικό» διαστημόπλοιο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη από τη 2η αποστολή του

Μυστικό διαστημόπλοιο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη ολοκληρώνοντας τη δεύτερη αποστο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα διαστημόπλοιο του αμερικάνικου στρατού, το ρομποτικό X-37B που μοιάζει με μικροσκοπικό διαστημικό λεωφορείο, ετοιμάζεται να επιστρέψει απο τη δεύτερη αποστολή του και μετά απο 453 μέρες συνολικά που βρισκόταν σε τροχιά.

Ο συνταγματάρχης Νίνα Armagno, διοικητής της 30ης Πτέρυγας Διαστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια όπου θα προσγειωθεί το X-37B στα μέσα Ιουνίου, λέει οτι «οι άνδρες και οι γυναίκες της ομάδας Vandenberg είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τις εργασίες εκφόρτωσης ανα πάσα στιγμή»

Το X-37B (ή ΟΤV2) μπήκε σε τροχιά τον Μάρτιο του 2011 και ουσιαστικά βρίσκεται σε τροχιά πολύ περισσερο καιρό απο οποιοδήποτε προκάτοχό του (τo OTV1). Η αποστολή είχε αρχικά προγραμματιστεί για 270 μέρες, μόνο λίγες εβδομάδες περισσότερο από το 225-ημερών την αποστολή της πρώτης πτήσης.

Το μεγάλης διάρκειας ταξίδι του, όμως, κίνησε υποψίες. Μερικοί έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσε να κατασκοπεύει τον κινέζικο διαστημικό σταθμό Tiangong ή οτι η Πολεμική Αεροπορία επροσπαθεί να αποσπάσει κάθε δυνατή αξία από ένα πειραματικό διαστημικό σκάφος σε μια περίοδο σχετικής δημοσιονομικής λιτότητας.

Όποια κι αν είναι τελικά η τύχη του X-37B, η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει ακόμα να το ξαναστείλει στο διάστημα, για άλλη μια μυστηριώδη αποστολή, ενω το OTV-1 ετοιμάζεται να εκτοξευθεί τον Οκτώβρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ