H «μαύρη» σοκολάτα προλαμβάνει τα εμφράγματα - iefimerida.gr

H «μαύρη» σοκολάτα προλαμβάνει τα εμφράγματα

H «μαύρη» σοκολάτα προλαμβάνει τα εμφράγματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστραλιανή μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μόνας της Μελβούρνης, επιβεβαιώνει τα οφέλη της τακτικής κατανάλωσης της μαύρης σοκολάτας στην πρόληψη του εμφράγματος.

Η μελέτη αυτή, που έγινε σε 2.013 Αυστραλούς και τα αποτελέσματα της δημοσιεύονται στο British Medical Journal, επιβεβαιώνει τα σημαντικά οφέλη από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Η καθημερινή κατανάλωση, για μια περίοδο δέκα ετών, 100 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας η οποία έχει τουλάχιστον 70% κακάο, επέτρεψε την αποτροπή 70 θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων και 15 μη θανατηφόρων σε 10.000 ανθρώπους.

Η Έλα Ζόμερ, υπεύθυνη της συγκεκριμένης μελέτης αναφει οτι «Τα συμπεράσματά μας δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική ή ένα συμπλήρωμα στη φαρμακευτική αγωγή σε ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ