Τόμας Μάγιερ: Η Ευρώπη θα άντεχε την κατάρρευση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Τόμας Μάγιερ: Η Ευρώπη θα άντεχε την κατάρρευση της Ελλάδας

Τόμας Μάγιερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα άντεχε μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας, αλλά όχι μία της Ιταλίας και της Ισπανίας, εξέφρασε ο απερχόμενος επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ.

«Το πρόβλημα της Ευρωζώνης στρέφεται από την ευρωπαϊκή περιφέρεια στο κέντρο. Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τόσο μεγάλη ζημιά, η Ισπανία και η Ιταλία είναι πολύ μεγάλες οικονομίες για να διασωθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Αφορμή για τις δηλώσεις του Γερμανού οικονομολόγου ήταν οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και έχουν να κάνουν με την στήριξη της ισπανικής οικονομίας μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην συνέχεια τόνισε πως η Ισπανία δείχνει καλύτερα σημάδια από την Ιταλία, και προσέθεσε πως ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρέπει να επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας του. Ωστόσο όπως ο ίδιος συμπλήρωσε, κινδυνεύει να αντικατασταθεί από δημαγωγούς που υπόσχονται να ακυρώσουν τις συμφωνίες, στρέφοντας την Ιταλία έξω από τις διεθνείς αγορές.

Ο απερχόμενος επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank αναφέρει χαρακτηριστικά «το περίπου 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ χρέος της Ιταλίας, δηλαδή έξι φορές μεγαλύτερο από της Ελλάδος είναι αδύνατον να καλυφθεί από το ΔΝΤ και τον ESM. Συνεπώς θα πρέπει να παρέμβει η ΕΚΤ για να προλάβει την οικονομική καταστροφή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ