Ερχεται αναδρομική φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία - iefimerida.gr

Ερχεται αναδρομική φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία

Reuters: προς φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συμφωνία που ενέκρινε χτες η Ελβετία για αναδρομική φορολόγηση των γερμανικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες, ανοίγει -πιθανώς- το δρόμο για να φορολογηθούν και οι ελληνικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κάτω Βουλή της Ελβετίας ενέκρινε τη διακρατική συμφωνία με τη Γερμανία για την αναδρομική φορολόγηση των γερμανικών καταθέσεων στη χώρα, με φόρο που θα ανέρχεται μέχρι και στο 41%. Αντίστοιχες διμερείς συμφωνίες υπάρχουν με τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστρία.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία είχε ήδη εγκριθεί από την Άνω Βουλή της Ελβετίας, η αναδρομική φορολόγηση των λογαριασμών αλλοδαπών, οι κάτοχοι των οποίων δεν ονοματίζονται, θα ισχύσει από τις αρχές του 2013.

Για τη χώρα μας, μία τέτοια εξέλιξη θα είχε μεγάλη σημασία μιας και η Ελβετία θεωρείται ο προορισμός του 10% περίπου των καταθέσεων που «πέταξαν» τα τελευταία δύο χρόνια από τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή περίπου 2,5 δισ. ευρώ, γι' αυτό και η Ελλάδα προσβλέπει το συντομότερο στην κατάρτιση μίας αντίστοιχης διακρατικής συμφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ