O ίδιος ο Ακης δίνει τα στοιχεία για να μείνει στη φυλακή - iefimerida.gr

O ίδιος ο Ακης δίνει τα στοιχεία για να μείνει στη φυλακή

O ίδιος ο Ακης δίνει τα στοιχεία για να μείνει στη φυλακή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποδείξεις για όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν εναντίον του ώστε να δικαστεί για κακούργημα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δίνει ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος με το πλούσιο, οργανωμένο και μεθοδικό αρχείο που διατηρούσε και το οποίο μαρτυρά όχι μόνο τη χλιδάτη ζωή που ζούσε με τη Βίκυ Σταμάτη αλλά και τις off shore όπου έπεφταν τα εκατομμύρια με τις μίζες.

Τα έγγραφα κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού και περιέχουν σχεδιαγράμματα και αναλυτική περιγραφή των off shore εταιριών μέσω των οποίων διακινούσε τα ιλιγγιώδη ποσά της μίζας από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με δικαστικές αρχές, μαρτυρούν ότι η μεθοδικότητα και η επιμονή με την οποία ο πρώην υπουργός κρατούσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούσαν την κίνηση του μαύρου χρήματος αποτελούν και τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του. Ο ίδιος δείχνει το δρόμο της ενοχής του !

Στα έγγραφα αυτά αποδεικνύεται κυρίως η δραστηριότητα της off shore εταιρίας Bluebell στην οποία έφτασαν επιταγές ύψους 16 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τον Αl Zayat Fouad που θεωρείτο ύποπτος για σχέσεις με την Drumillan και τα εξοπλιστικά Tor-M1, αφού είναι εκπρόσωπος της εταιρίας Drumillan Offset Programme.

Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Blubell στην Ελλάδα φέρεται να ήταν η λογίστρια του πρώην υπουργού Φρόσω Λαμπροπούλου η οποία είναι προφυλακισμένη. Τη θέση της λογίστριάς του επιδεινώνει ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος με πλήθος αναφορών στο πρόσωπό της. Σε εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ, το οποίο αφορά την κίνηση λογαριασμών στη Morgan Stanley της Ζυρίχης, όπου πέρασαν οι μίζες των υποβρυχίων, ο Ακης σημειώνει ιδιοχείρως : «Φρόσω. Μίλησε. ΣΔΟΕ»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ