Ο Πάπας καλύπτει τους συνεργάτες του για το VaticanLeaks - iefimerida.gr

Ο Πάπας καλύπτει τους συνεργάτες του για το VaticanLeaks

Βατικανό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη διάψευση των εγγράφων του VaticanLeaks προχώρησε επισήμως ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', ο οποίος τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στου πιο στενούς του συνεργάτες.

Μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σκάνδαλο «VaticanLeaks», όπως το αποκαλούν τα ξένα ΜΜΕ,τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη του οικονόμου του Πάπα, Πάολο Γκαμπριέλε.

«Τα σενάρια που αυξάνονται και μεγαλοποιούνται από κάποια μέσα ενημέρωσης ξεπερνούν τα γεγονότα δίνοντας μια εντύπωση της Αγίας Έδρας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Επιθυμώ να επαναλάβω την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση μου στους πιο στενούς μου συνεργάτες που με βοηθούν καθημερινά με πίστη και πνεύμα θυσίας να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου», πρόσθεσε.

Αυτά τα γεγονότα, σημείωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «προκάλεσαν θλίψη στην καρδιά μου», αλλά «η Εκκλησία οδηγείται από το Άγιο Πνεύμα και ο Κύριος δεν θα της στερήσει ποτέ τη βοήθειά του για να την στηρίξει στο δρόμο της», διαβεβαίωσε.

Από τον Ιανουάριο εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα της Αγίας Έδρας διέρρευσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας κρίση στο εσωτερικό του Βατικανού. Ο Πάολο Γκαμπριέλε φέρεται να είναι ένας από αυτούς που διοχέτευσαν τα έγγραφα ενώ διάφορα σενάρια κάνουν λόγο για υπόγειο παιχνίδι καρδιναλίων που βρίσκονται πίσω από τις διαρροές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ