Η 6η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας είναι το... Λονδίνο - iefimerida.gr

Η 6η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας είναι το... Λονδίνο

Η 6η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας είναι το... Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν γινόταν σήμερα απογραφή στη Γαλλία, τότε στη λίστα με τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας θα έπρεπε να εμφανίζεται, και μάλιστα στην έκτη θέση η πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο!

Κι αυτό διότι είναι πλέον περισσότεροι οι Γάλλοι που κατοικούν στις όχθες του Τάμεση, από ότι σε γνωστές και μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπως το Μπορντώ, η Νάντη και το Στρασβούργο.

Αιτία αυτής της δημογραφικής έκρηξης του γαλλικού στοιχείου στο Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC, είναι η μετανάστευση των Γάλλων για επαγγελματικούς λόγους. Οι περισσότεροι δουλεύουν σε δημιουργικές θέσεις σε μεγάλες αγγλικές εταιρείες, και κατοικούν κυρίως στο Ανατολικό Λονδίνο.

Η αλήθεια είναι ότι το Λονδίνο είχε παραδοσιακά μια ευμεγεθή γαλλική κοινότητα, ωστόσο μέχρι πριν λίγα χρόνια, αυτή περιοριζόταν στους δρόμους γύρω από την Πρεσβεία της Γαλλίας, όπου υπάρχουν γαλλικά βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, και άλλα «σικ» μαγαζιά.

Σήμερα όμως, όπως αναφέρει το BBC, υπάρχουν Γάλλοι σε κάθε γωνία του Λονδίνου. Είναι δε τόσοι πολλοί που δεν αποκλείεται στις βουλευτικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας να αναδείξουν δικό τους αντιπρόσωπο στην γαλλική Βουλή, μαζί με την σουηδική παροικία.

Η Πρεσβεία της χώρας υπολογίζει ότι υπάρχουν πλέον 300.000 με 400.000 Γάλλοι που ζουν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, οι περισσότεροι στο Ιστ Εντ, την μοδάτη συνοικία του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ