Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή για να καταψηφιστεί …πρότασή της - iefimerida.gr

Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή για να καταψηφιστεί …πρότασή της

Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή για να καταψηφιστεί …πρότασή της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτη εξέλιξη σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας όταν η αντιπολίτευση προσπάθησε να αποφύγει την υπερψήφιση δικής της πρότασης. Παρατηρήθηκε μάλιστα το εξής φαινόμενο: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι 'Αμποτ και ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Κρίστοφερ Πάιν έτρεχαν προς την έξοδο για να μην ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της αύξησης του χρέους. Η κυβέρνηση, που έχει πλειοψηφία μόλις μιας έδρας προσπάθησε να εμποδίσει την συζήτηση. Ομως ο βουλευτής Κρέιγκ Τόμσον, ο οποίος πρόσφατα αποβλήθηκε από την κυβερνητική παράταξη, αλλά ψήφιζε πάντα υπέρ των Εργατικών δηλαδή της Κυβέρνησης, αποφάσισε να ψηφίσει με την αντιπολίτευση!

Η αντιπολίτευση που πιέζει για την παραίτηση του κ. Τόμσον έχει καλέσει επανειλημμένα την κυβέρνηση να μην στηρίζεται στην ψήφο του, μιας και ο τελευταίος κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων του συνδικάτου, του οποίου ήταν γραμματέας πριν γίνει βουλευτής. Κάποια από τα χρήματα αυτά πήγαν σε ιερόδουλες.

Έτσι όταν ο κ. Τόμσον αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Συνασπισμού και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος έτρεξαν να φύγουν για να μη ψηφίσουν και έτσι να «ακυρώσουν» την ψήφο του κ. Τόμσον. Ο κ. Πάιν πρόλαβε αλλά όχι και ο κ. Αμποτ που υποχρεώθηκε να ψηφίσει και ψήφος του μέτρησε!

Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε λίγο αργότερα αλλά αυτή τη φορά πρόλαβε να φύγει ο κ. 'Αμποτ αλλά όχι και ο κ. Πάιν!

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν ο κ. Αμποτ απουσίαζε και ο κ. Τόμσον τον κατηγόρησε ότι στηρίζει το... Εργατικό Κόμμα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ