Παπαρήγα: Το ΚΚΕ μένει έξω από τη στρούγκα για να μην προδώσει το λαό - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Το ΚΚΕ μένει έξω από τη στρούγκα για να μην προδώσει το λαό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόβλεψη ότι όποια κυβέρνηση και να δημιουργηθεί μετά τις εκλογές του Ιουνίου θα είναι ουσιαστικά μη βιώσιμη, έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παράλληλα, εξήγησε πως το κόμμα της επιλέγει να μένει «έξω από τη στρούγκα» για να μην προδώσει το λαό.

Μιλώντας την Τρίτη σε συγκέντρωση του κόματος στην Ηλιούπολη, η κυρία Παπαρήγα προέβλεψε ότι είναι πιθανό να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες μετά τις εκλογές, ενώ επισήμανε ότι από την επομένη αυτών «μπορεί η κατάσταση να οξυνθεί απότομα και να δούμε κρίσιμες μάζες εργαζομένων να βγαίνουν στον δρόμο και να απαιτούν μέσα από την πάλη τους πολύ προωθημένα ζητήματα».

«Αλίμονο μας αν τότε δεν είμαστε ως κόμμα έτοιμοι, αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, αν τότε γίνουν λάθη, η ζημιά θα είναι μεγάλη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η γενική γραμματέας του κόμματος, τονίζοντας ότι «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές που θα μετατραπεί σε πολλαπλασιασμένη λαϊκή δύναμη, είναι ο δείκτης του ασφαλούς δείγματος που θα δοθεί στις 17 Ιουνίου, κατά πόσο ο λαός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το αύριο και το μεθαύριο».

Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι σε όλη την Ευρώπη συζητούν «και αυτό δεν είναι μπλόφα» την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ έθεσε το ερώτημα «αν έχει σημασία για τον λαό αν την πτώχευση διαχειριστεί η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ;» και πρόσθεσε ότι «δεν θα μπορέσουν να την σταματήσουν».

Αναφερόμενη στο Μνημόνιο, σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτελεί μια δέσμη μαζεμένων μέτρων που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι «θα ξεπεραστεί γιατί θα έρθουν χειρότερα» και υπενθύμισε ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέτρων ως το 2020, ενώ οι δεσμεύσεις του «κουρέματος» εκτείνονται χρονικά ως το 2042.

«Και να καταργηθεί το Μνημόνιο, σε διαρκή Μνημόνια θα είμαστε» πρόσθεσε, χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα.

Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι τμήμα του ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το ερώτημα αν «η δήλωση Λαλιώτη που επί της ουσίας είναι «ΣΥΡΙΖΑ και ξερό ψωμί» είναι τυχαία» και υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσουν το «νέο ΠΑΣΟΚ» με άλλο όνομα.

«Το 'αριστερό' κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα σχήματα θα παίξει τον ρόλο που έπαιζε παλιότερα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, εκείνο του αναχώματος προς το ΚΚΕ» είπε η κυρία Παπαρήγα, τονίζοντας ότι αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά συνειδητή πολιτική της αστικής τάξης για να ξελασπώσει τον εαυτό της.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ