Τι λέει το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel - iefimerida.gr

Τι λέει το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαριστικό είναι ένα αρθρο του περιοδικού Spiegel, που δημοσιεύεται στην σημερινή ηλεκτρονική του έγκυρου αυτού γερμανικού εντύπου. Το περιοδικό, που έχει αποκαλύψει πολλές πτυχές του σκανδάλου των υποβρυχίων, προβαίνει σε μία νέα αποκάλυψη: ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να ζητήσει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό, σήμερα το βράδυ συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών του ευρώ στο Λουξεμβούργο, για να συζητήσουν ακριβώς αυτό!

Το ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Κριστιάν Ράιερμαν, υποστηρίζει ότι "η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει λάβει νέες δραματικές διαστάσεις" και συνεχίζει ως εξής: "Πηγές καλά ενημερωμένες για τα κυβερνητικά σχέδια τονίζουν στο SPIEGEL ONLINE ότι η Αθήνα σκέφτεται να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Η υπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν θα συνεδριάσουν μυστικά απόψε στο Λουξεμβούργο για αυτό ακριβώς το θέμα".

"Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι τεράστια, με καθημερινές μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης. Τώρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προφανώς αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή: Το SPIEGEL πληροφοήθηκε από πηγές της γερμανικής κυβέρνησης που γνωρίζουν την κατάσταση στην Αθήνα πως η κυβέρνηση Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει το ευρώ και να γυρίσει στο νόμισμα της δραχμής. Αιφνιδιασμένοι από τις προθέσεις της Αθήνας, εκπρόσωποι της Κομισιόν αποφάσισαν σήμερα το βράδυ μία μυστική συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο γι' αυτό ακριβώς το θέμα. Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, εκτός της συζήτησης για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, θα βρεθεί και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ.

"Ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ"

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ", επισημαίνοντας ότι "θα καταθέσει στην αποψινή Σύνοδο ένα εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης", σύμφωνα με το οποίο "θα φαίνεται ότι είναι καταστροφικές οι συνέπειες για την οικονομία της Ευρωζώνης από μία πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ