O Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ δεν πήγε στο ραντεβού με τον Βενιζέλο - iefimerida.gr

O Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ δεν πήγε στο ραντεβού με τον Βενιζέλο

O ΣΕΒ δεν πήγε στο ραντεβού με τον Βενιζέλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν συμμετείχε ο ΣΕΒ στη συνάντηση με κοινωνικούς φορείς που έχει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία και την αγορά εργασίας. Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, με τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Ο ΣΕΒ έκανε γνωστό στην Ιπποκράτους ότι θα αποσταλούν γραπτά οι θέσεις των βιομηχάνων για τον κοινωνικό διάλογο. Η απουσία του ΣΕΒ από το τραπέζι του διαλόγου του Ευάγγελου Βενιζέλου ερμηνεύεται ως συνέχιση της βεντέτας που άνοιξε για την περικοπή του κατώτατου μισθού.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είχε καταγγείλει τον κ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο αυτού του επώδυνου μέτρου για να λάβει την απάντηση ότι ο ίδιος ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δημήτρης Δασκαλόπουλος είχε ζητήσει από την τρόικα να απαιτήσει τις περικοπές.

Στη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους κοινωνικούς φορείς συζητούνται τα εξής θέματα:

  • Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης (παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και έξι βασικά σημεία διεκδίκησης).
  • Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου-εξειδίκευση και κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης.
  • Η σύνδεση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την στήριξη της απασχόλησης.
  • Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας (ασφαλιστικές εισφορές).
  • Η συμμετοχή των εργοδοτικών φορέων στο πρόγραμμα «εισιτήριο στην απασχόληση» (κατάρτιση και πρακτική άσκηση).

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ